PUTERE SI EFICIENTA CU COMPACTOARELE DE SOL VOLVO

Compactoarele de sol cu un singur tambur SD75, SD115 şi SD135 oferite de Volvo sunt proiectate să confere un nivel înalt de productivitate în toate aplicaţiile şi la toate adâncimile materialelor. Combinând un nivel maxim de performanţă de compactare, o forţă centrifugă ridicată, o amplitudine înaltă şi o greutate mare a tamburului pentru a produce energia necesară compactării excelente şi productivităţii ridicate a utilajului, compactoarele de sol Volvo realizează o densitate mai mare a materialului în mai puţine treceri.

Flexibilitatea este cuvântul cheie, operatorii beneficiind de o gamă întreagă de caracteristici pe care le pot utiliza pentru a-şi adapta utilajele la lucrările specifice pe care le desfăşoară. Forţele dinamice ale tamburului pot fi modificate cu uşurinţă pentru a permite adaptarea utilajului la o mare varietate de tipuri de teren sau adâncimi ale materialului. Beneficiind de elemente de comandă uşor accesibile în cabină, operatorii pot selecta funcţionarea la amplitudine înaltă cu frecvenţă scăzută sau la amplitudine joasă cu frecvenţă înaltă, în funcţie de condiţiile şi tipurile de sol în permanentă schimbare. O funcţie unică cu cinci frecvenţe sporeşte şi mai mult versatilitatea şi performanţa utilajelor.

Articulaţia centrală conferă un nivel de articulare de +/-38o şi o oscilaţie de +/-17o a tamburului, ceea ce asigură o performanţă stabilă şi flexibilă a utilajului şi sporeşte confortul operatorului la lucrul pe teren accidentat. Datorită faptului că tamburul de 1,68 m (SD75)/2,13 m (SD115 şi SD135) este în permanent contact cu suprafaţa solului, compactarea este netedă şi uniformă.

Sistemul de tracţiune Volvo conferă o gradabilitate excelentă, prevenind patinarea roţilor sau a tamburului, în timp ce cadrul tamburului permite negocierea pantelor de până la 75%. Şasiul unghiular a fost îmbunătăţit pentru a obţine o gardă la sol mai bună la apropierea de pantele  abrupte, eliminând astfel riscul deteriorării suprafeţei drumului şi prevenind posibila avariere a utilajului.

The combination of drum weight and high centrifugal force enables excellent compaction capabilities for increased machine performance and productivity

Eficienţă puternică

Datorită noilor motoare Volvo D5 (74,5 kW/101 CP, în cazul modelului SD75 şi 110 kW/150 CP, în cazul modelelor SD115 şi SD135) puternice, compactoarele Volvo cu un singur tambur conferă putere şi eficienţă în performanţă. Fiind capabil să producă un cuplu de torsiune înalt la o turaţie scăzută, motorul respectă cerinţele reglementărilor Stage IIIB/Tier 4i referitoare la un nivel mai scăzut de emisii şi o eficienţă mai mare a combustibilului. Operarea în modul de putere inteligent (disponibil la modelele SD115 şi SD135) poate reduce consumul de combustibil cu până la 30% şi reduce emisiile şi nivelele de zgomot al motorului fără a afecta în mod negativ performanţa de compactare. Filtrul de particule diesel (DPF) arde şi elimină depunerile de materiale din interiorul filtrului, reducând şi mai mult nivelul de emisii.

Confortul este prioritar

Cabina Volvo oferă operatorului o vedere impresionantă a şantierului de lucru datorită vizibilităţii panoramice superioare. Deoarece operatorii care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de siguranţă şi confort sunt, în acelaşi timp, şi eficienţi, cabinele Volvo sunt prevăzute cu structuri ROPS şi FOPS care le protejează împotriva rostogolirii şi obiectelor în cădere. Aceste cabine sunt lideri de clasă din punct de vedere al nivelurilor scăzute de zgomot datorită suprafeţelor şi secţiunilor pereţilor, precum şi plafonului turnat. De asemenea, nivelul de vibraţie este redus de către degajările de montaj antişoc ale cabinei, ceea ce sporeşte şi mai mult confortul operatorului.