NOUL VOLVO EC140E – EFICIENTA SI CONFORT

Excavatorul EC140E oferit de Volvo Construction Equipment abundă în tehnologie de ultimă oră care asigură eficienţa consumului de combustibil, reducând astfel consumul şi emisiile – conferind totodată unul dintre cele mai comode şi productive medii ale operatorului de pe piaţă. Echipat cu motor Volvo D4 puternic şi conform cu Tier 4 Final/Stage IV, noul excavator Volvo EC140E ajută clienţii să reducă la minimum consumul de combustibil şi emisiile, fără a înceta să se bucure în continuare de nivelul înalt şi constant de calitate şi fiabilitate la care se aşteaptă din partea Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Puterea sporită a motorului, împreună cu energia absorbită sporită a pompei, asigură o deplasare şi o funcţionare extrem de sensibile pentru un consum redus, timpi de ciclu mai lungi şi o productivitate îmbunătăţită. Totodată, sistemul hidraulic, în combinaţie cu sistemul de comandă complet electric şi modul ECO avansat, a fost optimizat pentru a se adapta puterii motorului, a reduce pierderile de energie şi a îmbunătăţi manevrabilitatea şi timpul de reacţie. Supapa de comandă principală şi programul software duc cu un pas mai departe nivelul superior de manevrabilitate deja existent, îmbunătăţind eficienţa consumului de combustibil datorită manevrării line şi uşoare.

Funcţia de plutire a catargului permite economisirea sau utilizarea pentru alte funcţii a puterii generate de pompă în scopul coborârii catargului, în timp ce funcţia de oprire automată a motorului ajută la reducerea consumului prin scoaterea automată din funcţiune a motorului după o perioadă de timp predefinită (setarea implicită este de cinci minute).

The new generation of Volvo-Advanced Combustion Technology (V-ACT) engines feature ultra-high pressure variable fuel injection systems that control combustion temperatures.

Excavatorul EC140E oferă o cabină de top în industria de profil care este spaţioasă şi confortabilă, şi în care totul se află la îndemâna operatorului. Acest lucru sporeşte nu numai bunăstarea, dar şi productivitatea operatorului, fără ca acesta să se străduiască prea tare. Toate interfeţele utilajului – inclusiv pârghiile de comandă, tastatura, tabloul de bord şi monitorul LCD – au fost proiectate în mod ergonomic pentru a asigura un nivel optim de control şi eficienţă. Numărul comutatoarelor a fost redus şi instalaţia de climatizare a fost integrată în tastatură, pentru a permite efectuarea cu uşurinţă a reglajelor. Pentru un plus de confort, unora dintre funcţii, precum ştergătoarele de parbriz, camerele video, funcţia de amuţire automată sau cea de putere maximă, li se pot atribui butoane scurtătură pe pârghia de comandă. Acest lucru îi permite operatorului să selecteze o anumită funcţie în timpul exploatării fără a necesita întreruperea lucrului.

Pe lângă camera retrovizoare, utilajul Volvo EC140E dispune şi de o cameră retrovizoare opţională care acoperă unghiul mort. Ambele vederi pot fi afişate pe monitorul color, asigurând astfel un mediu de lucru sigur atât pentru operator cât şi pentru personalul de pe şantier. O altă funcţie de siguranţă importantă o reprezintă sistemul de alarmă de la nivelul centurii de siguranţă şi alertele vizuale continue care se declanşează în cazul acţionării cheii de contact atunci când centura de siguranţă este decuplată.