Noua gama de excavatoare cu zero emisii

Pentru prima dată, Wacker Neuson a prezentat o unitate alternativă pentru utilaje compacte la Bauma 2013: cel mai mic excavator 803 cu alimentare dublă. Ca o alternativă la motorul Diesel, o unitate electro-hidraulică externă poate fii conectată la excavator, prin intermediul “Plug & Play.” Cu această opțiune avantajoasă din punct de vedere al costurilor, excavatorul 803 va deveni un specialist în operaţiuni fără emisii pe orice șantier.

Întreaga putere a 803 nu este susţinută numai de operarea fără emisiici. Mai mult, excavatorul este primul în această clasă de greutate care poate fi utilizat fără restricţii pentru lucrări de demolare solicitante, la o temperatură ambientală de până la 45 °C, datorită capacităţii performante de răcire.

Acest excavator, dotat cu o dublă alimentare, a reprezentat unul dintre punctele culminante ale companiei la Bauma. Este rezultatul multor ani de cercetare și dezvoltare, cu un accent pe eficiența energetică și protecția mediului. Reprezintă, de asemenea, un exemplu despre cum Wacker Neuson îndeplineşte cerinţele stricte în privinţa emisiilor.

O unitate hidraulică poate fi conectată excavatorului, reprezentând astfel o alternativă la motorul diesel. Astfel, poate fii operat fără a produce emisii, spre exemplu pentru lucrări de demolare în spaţii restrânse. De asemenea, unitatea poate fii folosită şi cu alte modele de excavatoare Wacker Neuson. Greutatea operaţională, stabilitatea şi dimensiunile nu s-au schimbat datorită dublei opţiuni de alimentare.

Ajutorul ideal pentru interior

Excavatorul compact este flexibil, robust şi puternic. Pentru operarea cu alimentare diesel, puterea sa provine de la motorul cu trei cilindri. Folosirea împreună cu un spărgător, este în mod deosebit impresionant. Pentru a adăuga un plus de valoare performanţelor, la dezvoltarea excavatorului, ataşamente precum spărgătoare hidraulice, se poate opera foarte simplu prin intermediul hidraulicii auxiliare standard.

803 este cel mai mic excavator al Wacker

Neuson. Datorită lăţimii sale foarte înguste, de 700 mm, este ideal pentru lucrări de renovare sau demolare în interiorul clădirilor, putând fi condus cu uşurinţă prin uşi interioare, în timp ce şenilele de cauciuc nu vor deteriora podeaua. Unitatea a fost dezvoltată în special pentru acest tip de aplicaţii.