Compania Wacker Neuson a lansat două noi modele de telehandlere compacte, TH412 și TH625, dotate cu sistem de siguranță VLS. Cu aceste două modele, compania atinge noi segmente de piață. TH412 este un telehandler foarte performant, în ciuda dimensiunilor sale reduse, în timp ce modelul compact TH625 este un vehicul performant, de mare putere, care se încadrează în clasa de 2×2 m.

La teste, ambele modele s-au dovedit a fi foarte versatile, astfel că sunt potrivite pentru majoritatea aplicațiilor. Datorită sistemului de tracțiune integrală, a paletei generoase de unghiuri de direcție și a designului compact, telehandlerele sunt extrem de manevrabile și fac munca să pară mai ușoară, chiar și în spații restrânse. Cabina oferă celui care manevrează vehiculul o vizibilitate foarte bună, de jur-împrejur, permițându-i să acorde o atenție sporită echipamentului atașat dar și la obiectele care îl inconjoară. Joystick-ul multifuncțional permite contolarea cu precize maximă a mișcărilor. Vehiculul asigură un confort de operare excelent, ce permite operatorului să comande mișcări de ridicare și de basculare cu cea mai mare precizie.

Sistemul VLS oferă protecție sporită

Pentru a spori gradul de protecție oferit celor care le conduc, telehandlerele au fost dotate cu brațe telescopice echipate cu sistem inovator de protecţie la suprasarcină -VLS (sistem de ridicare pe verticală). La atingerea intervalul de suprasarcină, la un unghi de încarcare mai mic de 40 ° și un modul de stivuire activată, brațul telescopic se retrage, ca masură de siguranță. Retragerea este oprită de îndată ce nu mai există nicio suprasarcină. La un unghi de încarcăre mai mare de 40 °, brațul telescopic este întotdeauna retras la coborâre. Datorită retractării automate, mașina rămâne întotdeauna în limita de siguranță fără ca funcțiile hidraulice să fie dezactivate. Acest fapt  permite lucrul în condiții de siguranță și eficiență. La ambele modele, mișcările parțial automate ale sistemului de încărcare pot fi inlocuite cu mișcări mecanice – cu ajutorul joystick-ului, până când se ajunge la suprasarcină.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, TH412 dă dovadă de o eficiență excelentă: la o lungime de 2,92 m și o lățime de 1,56 m, TH412 atinge o înăltime de stivuire de 4,31 m. Deși are o greutate de operare de doar 2,5 t, încărcătorul telescopic poate ridica până la 1.200 kg.

Modelul TH625 se va dovedi de neprețuit în conversia sau renovarea de clădirilor, în parcuri auto, subsoluri și alte zone de lucru, în care spațiile sunt limitate. Cu o lățime de 1,96 m, pasajele înguste nu reprezintă un obstacol pentru încărcătorul telescopic. Nici spaţiile mici nu limitează libertatea de mișcare, datorită unei înălțimi totale a vehiculului de mai puțin de 2 m.

Modelul se remarcă și prin faptul că este capabil să suporte o sarcină utilă de maxim 2.500 kg. În plus, motostivuitorul își arată punctele forte atunci când încarcă mărfuri în vrac. Terenul accidentat nu este nici el o problemă, deoarece direcția de tracțiune și cadrul construit dintr-o singură unitate  garantează un grad ridicat de stabilitate pe orice tip de teren.

About The Author