MINI-INCARCATOARELE VOLVO SPORESC PRODUCTIVITATEA

Gama de mini-încărcătoare de înaltă performanţă din seria C oferită de Volvo Construction Equipment este disponibilă într-o varietate largă de modele, precum utilajele cu ridicare radială MC60C şi MC70C şi utilajele cu ridicare verticală MC95C şi MCT85C.

Datorită utilizării unui sistem (EGR) de recirculare a gazelor de ardere răcite, a unui sistem cu rampă comună cu capacitatea de până la 2.000 bari şi a unei turbine de supraalimentare cu geometrie fixă, motorul Stage IIIB nu necesită instalarea unui filtru de particule diesel, ceea ce prezintă un avantaj pentru orice utilaj compact.

Volvo oferă clienților posibilitatea de a alege mini-încărcătoare atât pe roţi cât şi pe şenile. Acestea sunt ideale în aplicaţiile de încărcare a camioanelor, manipularea materialelor şi terasare, precum şi niveluri înalte de stabilitate şi eficienţă. Utilajele îmbunătăţite din seria C oferite de Volvo conferă un cuplu de torsiune nominal impresionant la o turaţie mai redusă, comparativ cu alte utilaje similare. Acest lucru, în combinaţie cu funcţia standard de revenire automată la ralanti, generează o economie de combustibil de 10%. Alte îmbunătăţiri aduse mini-încărcătoarelor din seria C includ un flux îmbunătăţit al aerului, inel de centrare şi opritoare ale încărcătorului îmbunătăţite, precum şi un ventilator reversibil opţional.

În plus, funcția de revenire automată la ralanti readuce în mod automat motorul la regimul de ralanti după un interval de cinci secunde, dacă nu este acţionat niciun element de comandă. Pentru un nivel maxim de siguranţă şi productivitate, motorul revine aproape instantaneu la turaţia preselectată, de îndată ce operatorul atinge un element de comandă. Dacă operatorul are nevoie, de exemplu, să preîncălzească motorul, funcţia de revenire automată la ralanti poate fi dezactivată prin intermediul meniului de informaţii. Pentru clienţii care lucrează în condiţii extrem de prăfuite, este recomandată utilizarea ventilatorului reversibil opţional. În cadrul acestei dotări opţionale, ventilatorul suflă aerul în sens invers timp de 5 secunde o dată la fiecare 30 de minute. Acesta poate fi acţionat manual sau poate fi dezactivat cu ajutorul unui comutator amplasat pe tabloul de bord din partea stângă. Dotarea cu ventilator reversibil reduce în mod considerabil timpul de staționare necesar pentru curăţarea sistemului de răcire, eliminând totodată riscul supraîncălzirii. Ca şi la modelele anterioare, blocurile de răcire sunt poziţionate unul lângă celălalt pentru a asigura o răcire optimă – răcire hidraulică şi răcirea apei de motor cu adăugarea, la versiunile Stage IIIB, a unui sistem de răcire a aerului de alimentare (intercooler) şi a unui sistem de răcire a combustibilului.

De asemenea, operatorul poate alege unul dintre trei niveluri de sensibilitate amplasate pe elementele de comandă, în funcție de viteza şi precizia de funcţionare necesare.

Operatorii pot, totodată, opta între elemente de comandă de tip ISO sau H. Clienţii beneficiază de un nivel sporit de productivitate, deoarece fiecare operator este liber să determine modul de comandă cel mai adecvat aplicaţiei în care lucrează, precum şi manierei de conducere proprii.

Mentenanţă rapidă

Mini-încărcătoarele din seria C oferite de Volvo sunt proiectate să confere durabilitate maximă. Fitingurile de etanșare cu inel O (ORFS) de pe racordurile hidraulice creează o articulaţie 100% etanşă, în timp ce axele de pivotare robuste ale braţului încărcătorului distribuie în mod eficient sarcina pe întreaga suprafaţă a braţului, asigurând o longevitate excelentă a acestuia.

În situaţia rară în care un utilaj necesită mai mult decât o verificare zilnică de rutină, toate componentele majore pot fi accesate cu uşurinţă datorită cabinei cu rabatare spre înainte şi uşii largi de deservire a compartimentului din spate.

Mai mult, brațul de încărcare unic şi uşa laterală permit operatorului să iasă din cabină în siguranţă, fără a trebui să treacă pe sub sarcină şi să cupleze de unul singur barele de susţinere comprimate cu gaz. Această posibilitate de a accesa utilajul în scopul efectuării operaţiunilor de service maximizează timpul de funcţionare al acestuia şi ajută la asigurarea unei durate de funcţionare îndelungate.

Confort sporit

În interior, cabina este spaţioasă şi este prevăzută cu un compartiment de depozitare uşor accesibil, incluzând o priză de 12 V amplasată sub cotiera stângă. Indicatoarele cu aspect simplu amplasate în colţurile din faţă sus ale cabinei permit vizualizarea uşoară, în timp ce nivelurile de zgomot din mediul operatorului şi din jurul acestuia sunt limitate, atât în varianta de cabină cu cupolă, cât şi în varianta de cabină închisă. La urma urmelor, un operator care se simte confortabil este un operator eficient.