Echipamentul Load Assist oferit de Volvo Construction Equipment este dezvoltat special pentru a se potrivi încărcătoarelor Volvo L110H-L250H şi constă dintr-un sistem integrat care elimină incertitudinile, îmbunătăţind productivitatea şi profitabilitatea. Încărcătoarele L110H- L250H oferite de Volvo Construction Equipment sunt construite să asigure un nivel suprem de performanţă. Pentru a maximiza utilizarea echipamentului şi a spori şi mai mult câştigurile, aceste utilaje de mare capacitate pot fi dotate din fabrică cu sistemul Load Assist.

În combinaţie cu afişajul de înaltă rezoluţie Volvo Co-Pilot, montat în interiorul cabinei, echipamentul Load Assist sporeşte durata de funcţionare şi productivitatea, reducând totodată costurile de exploatare şi garantând activele importante. Operatorul poate încărca la capacitate maximă cu o acurateţe de 1-2%, ceea ce elimină supraîncărcarea, sub-încărcarea şi nevoia de recântărire a materialelor. Cantitatea de material mutată este calculată dinamic chiar şi pe teren denivelat sau în pantă, permiţând calibrarea uşoară şi precisă. Camera retrovizoare, dacă este instalată pe utilaj, intră automat în funcţiune în timpul deplasării cu spatele, combinând informaţiile despre sarcină şi camera retrovizoare într-un singur ecran. Prin optimizarea ciclurilor de încărcare, echipamentul Load Assist reduce timpul de întoarcere a utilajului, permiţându-le clienţilor să economisească timp şi bani.

Acces nerestricţionat

Cu informaţiile despre utilaj, lucrare şi materiale la îndemână, operatorii îşi pot determina acurateţea sarcinii şi îmbunătăţi productivitatea. Afişajul reglabil de 10″, montat în interiorul cabinei, minimizează interacţiunea pentru a îi permite operatorului să rămână concentrat asupra lucrării pe care o are de îndeplinit. Prin intermediul alertelor sonore şi vizuale adaptabile, operatorul este informat dacă limitele de încărcare sunt depăşite. Acest sistem flexibil dispune de o memorie mare de date şi îi permite operatorului să modifice comenzile şi cantitățile pe care dorește să le încarce şi să monitorizeze modul de desfăşurare a operaţiunilor fără întreruperea fluxului de lucru. Datorită informațiilor detaliate primite de operator și posibilității acestuia de a le controla, clienţii îşi pot gestiona mai bine costurile de exploatare.

Construite să dureze

Pentru a asigura menţinerea echipamentului Volvo al clienţilor în cea mai bună stare de funcţionare, componentele cu design robust sunt fabricate pentru aplicaţii de regim greu de lucru. Cele trei unităţi inerţiale, cei doi senzori de sarcină şi afişajul unic sunt construite pentru a face faţă vibraţiilor, umidităţii şi condiţiilor de vreme extreme.

Componentele sistemului Load Assist sunt adaptate perfect pentru utilizarea pe încărcătoarele Volvo L110H-L250H și sunt testate riguros şi aprobate pentru a respecta standardele înalte ale companiei Volvo Construction Equipment. La fel ca toate celelalte echipamente Volvo, sistemul Load Assist este susţinut de o infrastructură de service globală de tehnicieni, ateliere şi distribuitori, care oferă asistenţă şi linişte sufletească.