INCARCATOARELE VOLVO – PRODUCTIVITATE SI CONFORT

Noile actualizări aduse încărcătorului L350F oferit de Volvo Construction Equipment îmbunătăţesc şi mai mult acest utilaj versatil, sporind confortul operatorului şi oferind caracteristici de siguranţă şi mentenanţă îmbunătăţite. Încărcătorul L350F oferit de Volvo Construction Equipment se află acum în al șaptelea an de producţie. Utilizat în aproximativ 50 de ţări din întreaga lume, acest utilaj extrem de productiv reprezintă un partener de încredere într-o varietate de aplicaţii de regim greu. În anul 2014, Volvo CE a încorporat o mulţime de actualizări inovatoare în modelul L350F, pentru a spori siguranţa şi confortul operatorului şi pentru a îmbunătăţi şi mai mult performanţa utilajului.

În anul 2007, când a fost lansat pe piaţă, utilajul L350F a reprezentat o reconfigurare completă a gamei de încărcătoare Volvo. Producţia utilajelor actualizate a început în februarie 2014, iar noile adăugiri completează perfect acest design original, care iniţial a adus cu sine convertizoare de cuplu cu blocare şi suspensia catargului pentru operaţiunile de încărcare şi transportare, precum şi pentru asigurarea unui nivel de acces de top în scopul efectuării lucrărilor de mentenanţă.

O deplasare confortabilă

Utilajul L350F actualizat a fost construit pentru a îmbunătăţi experienţa operatorului, în scopul asigurării unui nivel de confort sporit şi a unei productivităţi mai mari pe durata întregii zile de lucru. Noul scaun robust al operatorului dispune de suspensie pneumatică, spătar înalt şi tetieră, şi poate fi încălzit pentru asigurarea unui confort optim în condiţii de vreme rece. Scaunul conferă o stabilitate îmbunătăţită datorită unui nou mecanism de glisare şi a unui mai bun nivel de susţinere, fiind echipat cu mai multe posibilităţi de reglare decât predecesorul său – inclusiv elemente de reglare a înălţimii codificate pe culori şi un element separat de reglare a pernei de şezut.

Pentru o mai mare uşurinţă în exploatare, intrarea în cabină a fost reproiectată pentru a îi permite operatorului să se urce în utilaj folosind treptele prevăzute peste apărătorile anvelopelor din spate. Aceste trepte largi şi distanţate în mod ergonomic, împreună cu balustradele robuste, permit intrarea şi ieşirea uşoară şi în siguranţă, iar apărătorile se rabatează în afară pentru a permite accesul la partea inferioară a uşilor de accesare a motorului, sporind siguranţa în timpul exploatării şi întreţinerii utilajului. De asemenea, a fost instalată o nouă uşă de verificare a lichidului de răcire a motorului, încorporată în uşa de accesare a motorului din partea superioară, simplificând şi mai mult inspectarea utilajului.

volvo text

Realizaţi mai mult

Modelul L350F actualizat a fost proiectat să sporească şi mai mult performanţa şi fiabilitatea utilajului. Distanţa sporită dintre apărătorile şi anvelopele din spate permite acum utilizarea lanţurilor în timpul lucrului. Lanţurile, care pot fi instalate uşor fără riscul de a deteriora caroseria utilajului, extind durata de viaţă a anvelopelor.

Un sistem nou şi inteligent de decuplare îi permite operatorul să evite decuplarea motorului atunci când acesta este prea fierbinte, reducând riscul afişării mesajului de eroare “decuplare a motorului în stare fierbinte”. Sistemul monitorizează durata necesară de menţinere a motorului la ralanti redus înainte de decuplarea acestuia şi anunţă operatorul atunci când motorul poate fi decuplat în siguranţă. Această funcţie aduce cu sine avantajul sporirii duratei de funcţionare a turbocompresorului utilajului.