EXPLORAC 100 – NOUA INSTALATIE DE FORARE

Ciprian Rotaru

Atlas Copco lansează noua instalaţie de forare în sens invers concepută în special pentru forajul de explorare la adâncimi de 100-200 metri. Aceasta reprezintă o combinaţie inteligentă a unui design compact şi robust cu puterea necesară pentru colectarea rapidă a probelor de calitate.

Noua instalaţie de forare în sens invers a fost în special proiectată pentru acest tip de foraj dar şi pentru alte aplicaţii. Este potrivită pentru forajul de explorare, la adâncimi de 100-200 metri şi are o capacitate de ridicare de 10,5 tone.

Acest tip de instalaţii câştigă teren, devenind o tehnologie tot mai preferată pentru colectarea mostrelor de calitate în explorarea iniţială, fiind eficientă şi rapidă pentru colectarea probelor uscate.

„Lansarea Explorac 100 este răspunsul companiei la creşterea cererii pentru siguranţa personalului şi protecţia mediului. Oferă eficienţa şi performanţele cerute de către companiile din domeniu, precum configurarea rapidă şi viteze ridicate de forare, o întreţinere uşoară, un nivel de zgomot redus şi pierderi minime de ulei. Permite colectarea rapidă a mostrelor de înaltă calitate, cerute de geologi”, declară Martin Sommers, Vice Preşedinte Marketing – Atlas Copco.

„Urmând lansarea din primăvara acestui an a Explorac 235 – instalaţie destinată forajului la adâncimi medii, această lansare confirmă poziţia noastră în segmentul de instalaţii în sens invers”.

Instalaţia Explorac 100 se bazează pe o tehnologie recunoscută. Are un design compact şi robust, permiţând o deplasare uşoară chiar şi pe teren accidentat. Utilizatorii se vor bucura de puterea de a obţine mai multe probe de calitate, într-un interval de timp redus. Atlas Copco poate furniza soluţii complete pentru forajul în sens invers, incluzând instalaţi şi compresoare.

 

Caracteristici:

– Panoul operatorului poate fi strategic amplasat pe un trepied sau poate fi purtat pe umăr.

– Nivel de zgomot redus pentru.

– Tier 3, motor Cummins, 110 CP, asigură operaţiuni cu eficienţă a combustibilului.

– Rezervor hidraulic tip ciclon, cu 30% volum de ulei comparativ cu rezervoare convenţionale.