Excavatorul pe şenile EC220E oferit de Volvo duce mai departe reputaţia puternică a modelului de serie D anterior, conferind un nivel redus de emisii, un consum mai scăzut de combustibil, dar și putere şi productivitate sporite.

Cel mai recent excavator pe şenile de 22 de tone Volvo – modelul EC220E, este dotat cu motor Volvo D6 în conformitate cu Tier 4 Final/Stage IV, care respectă legislaţia strictă în domeniul emisiilor în vigoare în America de Nord şi pe pieţele europene, fără a face compromisuri în ceea ce priveşte puterea.

Sistemul hidraulic complet optimizat şi modul ECO furnizează cantitatea exactă de putere necesară pentru îndeplinirea sarcinii de lucru curente, în timp ce funcţia oprire automată a motorului ajută la reducerea consumului de combustibil şi nivelului de emisii, prin decuplarea atunci când excavatorul rămâne inactiv pentru o durată de timp predeterminată.

Confort sporit

Un operator care se simte confortabil este un operator productiv, motiv pentru care design-ul noului excavator Volvo EC220E pune accentul pe confort. Toată interfața utilajului – inclusiv manetele de comandă şi monitorul LCD uşor de citit de 8″ – dispun de un design ergonomic şi pot fi reglate în funcţie de preferinţele operatorului. Numărul de comutatoare a fost redus, iar elementul de comandă a climatizării a fost dispus ergonomic pentru a permite reglarea fără efort. Pentru un plus de confort, unora dintre funcţii, precum ştergătoarele de parbriz sau camerele video, se pot atribui pe butoanele manetelor de comandă. Acest lucru permite operatorului să selecteze cu ușurință o anumită funcţie în timpul efectuării unei lucrări fără a necesita întreruperea lucrului.

volvo text

Siguranță

Pentru siguranţa operatorului şi a personalului de şantier, se poate monta acum și o cameră opţională de vedere laterală pentru a acoperi unghiul mort. Siguranţa operatorului a fost îmbunătăţită şi prin prevederea unei alarme de avertizare cu privire la centura de siguranţă, care emite un semnal sonor şi unul vizual atunci când contactul de aprindere este activat fără prinderea centurii de siguranţă. În plus, cabina respectă standardele ISO pentru a asigura protecţia completă a operatorului

Durabilitate

Excavatorul EC220E este un utilaj extrem de productiv, fiind proiectat să lucreze în cele mai dure medii. Funcţionarea în condiţii dure înseamnă că fiecare componentă este extrem de importantă. Volvo acordă o deosebită atenţie fiecărui detaliu în timpul proceselor de proiectare şi fabricare. Șasiul ranforsat permite distribuirea uniformă a greutăţii, pentru un nivel sporit de stabilitate şi durabilitate.