EXCAVATOARELE PE ROTI EW160E SI EW180E OFERITE DE VOLVO

Construction Equipment uşurează viaţa pe şantierul de lucru, putând efectua o gamă largă de sarcini. Excavatoarele pe roţi oferite de Volvo Construction Equipment (Volvo CE), modelele EW160E şi EW180E, sunt utilaje care pot efectua mai multe sarcini simultan, proiectate să vină în întâmpinarea tuturor nevoilor operatorilor pe şantierul de lucru. Ambele modele pot fi adaptate în funcţie de specificaţiile exacte ale clienţilor, dispunând de o gamă întreagă de configuraţii flexibile care permit operatorilor să schimbe ataşamentele rapid şi uşor şi să adauge funcţii utile.

Utilizatorii pot alege dintre 12 configuraţii de anvelope diferite (inclusiv unice şi duble) puse la dispoziţie de opt furnizori diferiţi, în funcţie de condiţiile de teren. Aceștia pot, de asemenea, selecta diferite lungimi ale braţului în funcţie de cerinţele şantierului de lucru şi legislaţia pieţei. Funcţiile hidraulice ‘X1 ciocan hidraulic/forfecare’ şi ‘X3 rotire basculantă’ opţionale furnizează putere pentru ataşamente, ataşamentele basculante necesitând un flux monodirecţional sau bidirecţional, iar cele rotative necesitând un flux bidirecţional. Cupele, ciocanele hidraulice şi graifărele corespunzătoare (împreună cu un cuplaj rapid sau un rotor basculant) au fost proiectate special pentru a conlucra în perfectă armonie cu utilajele Volvo, formând o singură unitate solidă şi fiabilă.

Operatorul poate schimba uşor şi rapid ataşamentele pentru a putea efectua toate sarcinile de pe şantierul de lucru şi, în plus, le poate lua cu sine oriunde, economisind timpul necesar transportării şi asigurându-se că excavatorul său este întotdeauna gata de lucru. Ambele modele sunt aprobate pentru utilizarea pe drumurile publice şi pot fi prevăzute cu un proţap de remorcă care poate tracta până la opt tone cu frâne de testare şi trei tone fără frâne. Operatorii îşi pot, de asemenea, aduce cu sine toate sculele, depozitându-le într-o ladă de scule specială de tip sertar care glisează de sub şasiu. Această funcţie nou dezvoltată poate transporta până la 120 kg. Divizoarele cu care este prevăzută cutia, care pot fi reglate în cinci poziţii diferite, ajută operatorul să rămână organizat, în timp ce un opritor mecanic previne glisarea în afară a sertarului în timpul transportului sau exploatării. Interiorul cabinei dispune, la rândul ei, de spaţiu de depozitare adiţional, precum şi de spaţiu amplu pentru picioare.

The hydraulically elevated Volvo Care Cab lifts the operator up to five meters above the ground at eye level, providing a wider field of vision to the entire job site for more productivity and safety.

Confort şi control

Pe lângă mediul de lucru comod şi avantajos, productivitatea este, de asemenea, sporită datorită nivelului excelent de control conferit de excavatoarele EW160E şi EW180E. De exemplu, sistemul de suspensie a catargului, prevăzut cu circuit hidraulic şi regulatoare de presiune a gazelor, îi permite operatorului să se deplaseze mai rapid pe drumuri denivelate sau teren accidentat, în timp ce întregul sistem hidraulic a fost îmbunătăţit pentru o mai mare sensibilitate de reacţie. Interfeţele poziţionate ergonomic ale utilajului – inclusiv pârghiile de comandă, tastatura şi monitorul LCD – sunt simple şi uşor de utilizat.

Vizibilitate excelentă

Parbrizul larg asigură o vizibilitate panoramică excelentă – ambele modele beneficiind de o vedere în partea dreaptă îmbunătăţită – precum şi de noua funcţie inteligentă Volvo Smart View. Trei camere de luat vederi ataşate în diferite colţuri ale utilajului – în faţă, lateral şi spate – conlucrează pentru a vă oferi imagini în timp real ale utilajului în funcţiune, văzut de deasupra. De asemenea, cele trei camere de luat vederi filmează imagini separate ale părţii din faţă, lateral şi spate ale utilajului. Această tehnologie inteligentă, de top în industria de profil, îi permite operatorului să vadă toate unghiurile şi să asigure rotirea în siguranţă a utilajului.