EXCAVATOARELE JCB, PROIECTATE PENTRU MUNCA GREA

JCB a anunțat lansarea a noi modele de excavatoare, de 8 t, mai puternice, cu un consum de combustibil redus și un grad de control ridicat, capabile să efectueze multe din sarcinile care până acum ar fi necesitat mai multe tipuri de echipamente. Este vorba de modelele 86C și 85z. Capabile de performanțe ridicate, în ciuda dimensiunilor reduse, noile utilaje JCB vor oferi clienților beneficiile predecesorilor lor cu dimensiuni mult mai mari.

Noul motor Kohler obține performanțe excelente, o putere mai mare și un cuplu de torsiune mai bun, la o turație mai mică și consum de combustibil mai mic, reducând emisiile de CO2 și costurile de operare. Modelul are un motor turbo care întrunește standardele Tier 4, ce dezvoltă o putere de 48kW și un cuplu de torsiune obținut la 2.200 rpm. Eșapamentul a fost izolat de motor, pentru reducerea vibrațiilor și a zgomotului atât în cabină cât și în afara utilajului. Noile modele au componente premium, recunoscute pentru performanță pe plan mondial- motoare Kohler, componente hidraulice Nachi și Bosch și alte piese Bridgestone.

Modificări importante au fost făcute si în ceea ce privește confortul operatorului, designul comenzilor de control a fost îmbunătățit, oferind un sprijin mai bun al mâinii. Alte îmbunătățiri pentru o protecție sporită a echipamentului sunt furtunurile hidraulice, care sunt echipate standard cu capace de praf si sisteme de atașare rapidă.

Dimensiunile compacte ale utilajului nu au presupus sacrificarea confortului operatorului. Cabina este incredibil de spațioasă și ușa mare oferă un acces ușor și sigur. Sunt folosite joystick-uri mai scurte pentru comenzi, în jurul unui ecran LCD color informativ. De asemenea, în interior, operatorul poate găsi cu 6% mai mult spațiu decât la modelele mai vechi, spațiu pentru depozitare, pentru telefon și suport pentru pahare. Un radio, un încărcător de telefon de 12V și un sistem de înaltă performanță de aer condiționat cu nouă orificii completează imaginea noilor utilaje.

În plus, stabilitatea oferită de ambele utilaje este una dintre cele mai bune din clasa lor, datorită cadrului special și centrului de greutate coborât. Blocarea de siguranță izolează complet funcțiile hidraulice pentru a împiedica mișcarea accidentală a manetelor. JCB 85C și 85z au vizibilitate excelentă, oferind o imagine clară în condiții de siguranță la manevrare. Producătorul afirmă că noile modele au o vizibilitate cu 11% mai mare.

jcb text

JCB este unul dintre primii 5 producători de utilaje de construcţii din lume. În 1945, Joseph Czril Bamford (Mr. JCB) şi-a folosit flerul ingineresc pentru a inventa noi echipamente pentru manevrarea materialelor de construcţii. Joe a început cu o remorcă basculantă iar la puţin timp după aceea a început să lucreze la un utilaj: buldoexcavatorul. Acest utilaj avea să schimbe pentru totdeauna piaţa echipamentelor de construcţii.

JCB este încă o afacere privată, de familie, acum condusă de fiul lui Joe, Sir Anthony Bamford. Succesul JCB este construit pe valori tradiţionale de familie şi este recunoscut în întreaga lume pentru construirea de utilaje destinate activităţilor dure. În prezent JCB produce peste 330 modele de utilaje în cele 14 fabrici de pe 4 continente, pe care le distribuie în peste 150 de ţări. Grupul TERRA este distribuitorul său în numărul 1 în Europa Centrală şi de Est.

TERRA Romania dispune de un sediu central în Bucureşti cu o suprafaţă totală de 18.000 mp. La nivel naţional deţine trei sedii teritoriale în Cluj, Timişoara şi Braşov. Deţine în momentul actual 110 angajaţi din care mai mult de 60% lucrează în serviciile de post-vânzare. Service-ul este naţional, existând şi un atelier dotat la cele mai înalte standarde europene, cu o investiţie de peste 5 milioane de euro. Există şi 27 de autoutilitare pentru service-ul mobil şi 9 puncte de service care acoperă zonal solicitările din toată ţara. De asemenea, un call-center preia şi monitorizează toate cererile de service. TERRA Romania dispune şi de o hală specială dedicată montajului de macarale şi caroseriilor pentru camioane.

Încărcătoarele frontale JCB sunt concepute, produse şi testate cu meticulozitate, până la ultimul detaliu. Sunt utilaje de încredere, puternice şi productive, chiar şi când sunt supuse la sarcini de lucru dificile. De la modelele compacte, uşor de operat cu transmisie hidrostatică, începând de la 34 de CP, până la modelele robuste, grele, de până la 215 CP. Linia de încărcătoare frontale include utilaje cu capacitate de încărcare pornind de la 0,3 metri cubi până la 4 metri cubi, toate proiectate pentru o eficienţă maximă şi pentru productivităţi cu eforturi minime pentru operator.