Compania D’Avino a fost înființată în anul 1950 de Pasquale D’Avino, şi a început prinrepararea excavatoarelor. Până la sfârşitul anilor ’50, activitatea a rămas aproape neschimbată. Începând cu anii ‘60 s-au început planificările, implementările şi montarea instalaţiilor pentru concasarea pietrei. Impresionant este faptul că unele dintre acele instalaţii încă mai lucrează şi astăzi. Intrând în legătura cu beneficiarii acestor instalaţii, şi cu necesităţile lor, s-a ajuns şi la comercializarea utilajelor folosite în cariere.

 

Acest pas s-a dovedit un mare succes, bazat pe încrederea pe care clienții o aveau în firma D’Avino. La jumătatea anilor ‘60, toate resursele companiei erau absorbite de divizia comercială. După aproximativ 25 de ani de comercializare a utilajelor terasiere şi de carieră, in anul 1975 compania D’Avino începe producţia mixerelor de beton.

Primul răspuns al acestei iniţiative este modelul SUPER PD2200 – o autobetonieră de 1.500 litri. Simplă, mecanică şi fiabilă, succesul primului model încurajează firma să investească în cercetare şi dezvoltarea acestui tip de utilaj.

Un pas major în acest sens are loc în 1978, cu naşterea conceptului “Revolving” – sistem independent de rotaţie, apărut prima oară pe modelul MASTER PD2800.

In 1983 apar şi primele mini-autobetoniere, în două versiuni, de 800 litri şi 1.100 litri, mecanice şi cu direcţie doar pe puntea spate. Un an mai târziu apare modelul ADMIRAL, care s-a impus prin capacitatea mare de producţie dar care avea dimensiuni compacte. Pivotant, agil, adaptabil la orice tip de teren, şi cel mai important, uşor de transportat, acesta s-a dovedit un real succes. În 1985 gama este completă: se adaugă modelul

G2 900, o betonieră super-compactă de 2.000 litri, cu rotire şi cu transmisie hidrostatică. Motoare diesel aspirate sau turbo, direcţia pe 2 sau pe 4 roti, transmisia hidrostatică sau mecanică, descărcare frontală sau/şi laterală, sisteme de încărcare cu cupă, toate sunt ingredientele care au adus succesul de astăzi al firmei D’Avino.

 

R-evolution 40

Noutatea acestui model este reprezentată de cabina operatorului montată pe saşiul rotant. În acest fel operatorul are o perfectă vizibilitate a gurii de turnare chiar şi în cazul descărcării în lateral.

Modelul a fost lansat cu ocazia târgului internaţional BAUMA de la Munchen în 2010 şi s-a dovedit un real succes, având o cerere mare chiar şi în condiţiile unei economii mondiale instabile, producţia, în momentul de faţă fiind vânduta deja pentru următoarele 6-8 luni, reprezentând şi termenul de livrare al acestui model.

R-evolution 40 este o betonieră de 4.000 litri. Este echipată cu un motor Perkins-Turbo de 74kW – Euro 3.

Ambele punţi sunt direcţionale şi cu tracţiune în acelaşi timp, tracţiune de tip “Automotive” cu pompă cu cilindrată variabilă, în două trepte “lentă” şi “rapidă”, cuplată la o cutie mecanică cu două trepte, “de lucru” şi “deplasare”.Acestea îi permit o viteză maximă de 30 km/h în varianta “deplasare rapidă”.

Cupa de încărcare este de 500 litri, fiind îndeajuns 8 cupe pentru un plin. Direcţia este hidraulică de tip “Orbitol” alimentată de pompa independentă, cu 3 tipuri de direcţie.

 

Tamburul este echipat cu elice de amestecare, şi are un volum geometric de 5.800 litri. Datorită unghiului mic de înclinare produce 4.000 litri de beton proaspăt per ciclu. Este montat pe şasiul mobil al utilajului care permite o rotire în lateral la un unghi maxim de 315°.

Instalaţia de apă este completată de pompa volumetrică auto-amorsată cu aspiraţie rapidă, acţionată de un motor hidraulic cu dublă comandă, atât din cabina operatorului cât şi din panoul de comandă din exterior, în cazul operării din afară.

 

Mai multe detalii la:

+40.742.582.632

office@davinomixer.ro

www.davinomixer.ro