Cel mai mare camion articulat pentru minerit din lume

Atlas Copco a dezvăluit anul acesta, la târgul MINExpo din Las Vegas, din luna septembrie, cel mai mare camion articulat folosit pentru industria minieră din lume. MT85, a fost proiectat pentru condiţii dificile, cu accent pe siguranţă, ergonomie și confortul operatorilor pentru a maximiza productivitatea în transportul subteran.

MT85, a fost proiectat pentru condiţii dificile, cu accent pe siguranţă, ergonomie și confortul operatorilor pentru a maximiza productivitatea în transportul subteran.MT85 reprezintă următorul pas în transportul subteran, oferind o sarcină utilă de 85 de tone. Se potrivește cu majoritatea rampelor miniere și înclinărilor, crescând astfel capacitatea de transport reducând în acelaşi timp costurile.

Ben Thompson, Product Manager la Atlas Copco Divizia de Excavarea în Piatră, explică: “Acest camion este conceput pentru a se potrivi cu dimensiunile camioanelor din clasa de 50 și 60 de tone, cu o singură diferență esențială. Va transporta 85 de tone, dând un impuls extraordinar în ceea ce privește productivitatea. “Thompson subliniază că MT85 Minetruck este, de asemenea rapid și extrem de manevrabil pe rampe şi în pante. “Acest lucru înseamnă că trebuie făcute mai puține drumuri, lucru ce reduce costurile de transport în ceea ce privește cantitatea de material transportat. Nu numai acest lucru, dar noul camion MT85 oferă acum companiilor miniere un mod mult mai rentabil pentru a transporta minereu din mină”, continuă Dl. Thompson.

MT85 are o capacitate înaltă, o lăţime de 3,4 m şi o înălţime de 3,5 m iar în ciuda lungimii sale de 14 m, are o rază de întoarcere impresionantă de 44 grade, care se datorează în mare parte direcţiei electro-hidraulice a axului spate, oferind o manevrabilitate maximă.

Camionul oferă şi un grad înalt de modularitate dar şi multe opţiuni, precum cele trei variante de motorizare, care pornesc de la 535 şi 760 CP şi ajung la impresionanta putere de 1.010 CP. De asemenea se poate opta pentru tracţiune integrală cu patru sau şase roţi.

Atlas Copco a dezvăluit anul acesta, la târgul MINExpo din Las Vegas, din luna septembrie, cel mai mare camion articulat folosit pentru industria minieră din lume. MT85, a fost proiectat pentru condiţii dificile, cu accent pe siguranţă,  ergonomie și confortul operatorilor pentru a maximiza productivitatea în transportul subteran.