Două mari nume, unul din industria utilajelor pentru construcţii – Caterpillar, iar celălalt din industria cinematografică – James Bond, se întâlnesc pe platourile de filmare, faţă în faţă, în ultima peliculă cu Agentul 007, denumită Skyfall.

Producătorul american Caterpillar se mândreşte cu rolul său de lider în industria utilajelor de construcţii, iar acum se poate mândri cu un rol de „guest star“ în cel mai nou film cu James Bond, spionul preferat al întregii planete. Pe capul de afiş se află nume importante din cinematografia mondială precum Daniel Craig, care va intra pentru a treia oară în rolul carismaticului spion 007,  Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Berenice Marlohe, Albert Finney sau Judi Dench.

Trei utilaje Cat® fac parte din distribuţia acestei superproducţii: excavatorul hidraulic Cat 320D L, mini-excavatorul Cat 302.5C și încărcătorul Cat 216B.

Vedeta incontestabilă este excavatorul Cat 320D L, denumit de echipa de filmare „utilajul erou“. Scena în care îşi face apariţia utilajul Cat este plină de acţiune şi foarte antrenantă. Bond fugăreşte personajele negative pe un tren în mişcare. Aceştia, în speranţa de a reuşi să fugă de agentul special, deconectează un vagon transportor, pe care este amplasat excavatorul CAT 320D L, de partea principală a trenului. Într-un stil inovator și plin de curaj, Bond foloseşte braţul acestui excavator pentru a sparge acoperişul locomotivei şi a ancora vagonul transportor de aceasta, traversând astfel pe braţ înăuntru. O scenă foarte complexă şi periculoasă, a cărei filmare, spun producătorii, a durat în total opt luni și a implicat peste 300 de oameni – actori, figuranţi în tren, echipe de machiaj, echipe de cascadori şi efecte speciale.

Conform dealerului Cat®, utilajul a trebuit să fie modificat special pentru acest film, fiindu-i schimbat locul cabinei. Nu este prima dată când Caterpillar este prezent în seria de filme James Bond. Un mini-încărcător, Cat 226, a fost folosit în anul 1999 pentru pelicula „The World is Not Enoug”.

De altfel, anul acesta se împlinesc 50 de ani de la apariţia primei pelicule James Bond, care l-a avut în rolul principal pe Sean Connery, motiv pentru care premiera de pe 26 octombrie, de la Londra, este anunţată ca un eveniment aniversar extrem de fastuos.

Care este legătura dintre cele două branduri? Și James Bond şi Caterpillar reprezintă două branduri puternice, inteligente şi încărcate de istorie.

Producătorul american Caterpillar este reprezentat în România de dealerul Bergerat Monnoyeur – companie lider pe piața românească de utilaje de construcții pentru că, an de an, în ultimii 20 de ani, a reuşit să vină în întâmpinarea clienţilor săi cu soluţii inteligente.

 

Mai multe informatii pe

www.catskyfall.com