BULDOEXCAVATOARELE VOLVO – PUTERE SI EFICIENTA

Volvo este recunoscut ca unul dintre liderii de piaţă în privinţa confortului. Cabina reproiectată este acum mai mare, cu un număr sporit de spaţii pentru depozitarea obiectelor personale. Concepţia ergonomică, instrumentele şi comenzile dar şi vizibilitatea de jur-împrejur a fost îmbunătăţită, contribuind la creşterea siguranţei şi a productivităţii.

 

Cabină Volvo Care Cab

Elementele ergonomice precum scaunul cu reglaje multiple, coloana de direcţie şi comenzile amplasate ergonomic, garantează confortul pe întreaga zi de lucru. Spaţiul interior mai mare, ventilaţia asigurată prin 13 orificii şi aerul condiţionat opţional, asigură un mediu prietenos şi plăcut pentru operator. Vizibilitatea excelentă de jur-împrejur a fost îmbunătăţită, având acum o suprafaţă vitrată mai mare, stâlpi de susţinere înguşti şi o capotă inclinată.

UN ÎNCĂRCĂTOR VOLVO VERITABIL

Încărcătorul BL71B este echipat cu o manetă multifuncţională, cu comandă asistată, care permite controlul cu o singură mână a utilajului. Funcţiile adiţionale incorporate în manetă sunt: controlul sensului de mers, trecerea automată în treapta de viteză inferioară şi decuplarea transmisiei.

Modelul BL61B este echipat cu comenzi mecanice. Un al doilea levier de comandă separat este folosit pentru controlul cupei multifuncţionale.

Diferenţial blocabil

Blocarea diferenţialului este angajată printr-un buton comandat cu piciorul şi acţionează asupra axei spate, asigurand priză maximă pe roţile din spate, pe teren alunecos.

Apărătorile de noroi din spate, cu un design nou, reduc proiectarea de noroi sau corpuri dure în geamurile cabinei.

În aripile spate sunt integrate un locaş cu incuietoare pentru rezervorul spălătorului de parbriz şi cutia filtrului de aer pentru cabină.

 

Rază de viraj

Manevrabilitate excelentă şi poziţionare optimă a utilajului datorită unghiului de viraj de 55°, în ambele variante de echipare, cu pneuri de 18” sau de 20”.

 

Performanţa sistemului hidraulic Volvo se adaptează sconstant la necesităţile muncii. Prin divizarea debitului de ulei care se adaptează forţei necesare, operatorul va avea în orice moment viteza şi puterea de care este nevoie.

 

Motor Volvo

Motorul Volvo de mare performanţă, confirmat în viaţa reală din şantier, asigură fiabilitate, conformitate cu regulile privind emisiile şi eficienţă a consumului de combustibil, protejând mediul înconjurător.

 

Pompă hidraulică cu debit variabil (BL71B)

Sistemul hidraulic cu senzor de sarcină (Load Sensing) transmite puterea în funcţie de necesităţi asigurând productivitate mare chiar şi la turaţii reduse, pentru o utilizare economică. Sistemul de divizare a debitului (Flow Sharing) permite mişcări multiple, pentru eficienţă maximă.

Performanţă hidraulică

Sistemul hidraulic cu divizor de debit (Flow Sharing), inclus in standard, menţine automat presiunea şi debitul atunci când se fac simultan mai multe mişcări. Un ataşament cu clapetă acţionată hidraulic poate fi montat pentru a creşte versatilitatea utilajului şi a putea amplasa, precis şi cu grijă, blocuri de piatră sau alte obiecte.

 

Două opţiuni hidraulice auxiliare

Linie hidraulică cu un singur sens, pentru ataşamente precum ciocanele hidraulice. Linie hidraulică dublu sens, pentru ataşamente precum ciocanele hidraulice, clapeta acţionată hidraulic sau cupele cu înclinare hidraulică.

 

Cutia de scule

Cutia pentru scule şi pentru acumulator este integrată în scara de acces. Spaţiul

disponibil mare şi accesul uşor, cu uşa asistată de un telescop cu gaz, permite ca obiectele mari să fie depozitate în siguranţă, în afara cabinei. Se poate încuia cu cheia utilajului sau cu lacătul propriu.

 

Accesul pentru întreţinere

Se economiseşte timp datorită capotei motorului dintr-o bucată, care se poate deschide cu uşurinţă. Punctele grupate de service sunt vizibile şi uşor accesibile de la nivelul solului. Intervalele lungi de gresare înseamnă mai mult timp pentru producţie şi costuri de operare mai mici.

Vizibilitatea excelentă se datorează braţului şi balansierului înguste, alături de forţe mari şi un unghi de rotaţie excelent al cupei, pentru productivitate în orice condiţii de excavare. Tălpile mari ale stabilizatoarelor asigură stabilitate crescută chiar şi în teren moale.

Performanţa excavatorului excelează prin armonia dintre concepţia articulaţiilor, sistemul hidraulic cu divizor de debit (Flow Sharing) şi comenzile ergonomice. Braţul construit exact ca cel de la excavatoare foloseşte un design curbat, înalt şi subţire. Permite o vizibilitate excelentă la săparea de şanţuri ori la lucrul pe lângă obstacole.

www.volvoce.ro