BOSCH – NOUA GENERATIE DE CIOCANE ROTOPERCUTOARE

Cele mai puternice ciocane rotopercutoare din clasa 36 volți devin chiar mai bune: Bosch înlocuiește modelele existente cu o nouă generație de ciocane rotopercutoare, GBH 36 V-LI Professional Plus și GBH 36 VF-LI Professional Plus. Puteți alege între modelul cu mandrină fixă (V) sau modelul cu mandrină schimbătoare (VF). Ambele ciocane rotopercutoare au îmbunătățiri față pe predecesorii lor, oferind mai multă putere, o durată de viață mai lungă, noi caracteristici de confort, amortizarea vibrațiilor și durate de funcționare mai mari ale bateriei. Prin urmare, acestea stabilesc noi standarde în clasa 36 de volți.

Așa cum arată testele efectuate de institutul SLG de testare și certificare, ambele ciocane rotopercutoare cu acumulator, nu numai că au obținut rezultate semnificativ mai bune în ceea ce privește rata de găurire, acestea sunt de fapt mai rapide decât instrumente fără acumulator comparabile în clasa de trei kilograme. În comparații de găurire cu un tăietor de 68 de milimetri în beton cu ajutorul funcției de impact, ciocanul rotopercutor GBH 36 VF-LI Plus Professional este, în medie, cu aproximativ 35 de procente mai rapid.

Mai multă eficiență

Noile ciocane rotopercutoare de 36 V cu mecanismul lor de 3,2 jouli percuție și motor robust oferă performanțe de găurire și dăltuire mare. Motorul este echipat cu patru perii, oferind o durată de viață mai lungă decât motorul anterior cu două perii datorită sarcinii reduse pe perii individuale. De asemenea, este răcit mai bine datorită geometriei optimizate a fantelor de ventilație. Acestea dublează durata de viață în comparație cu modelele precedente. Noii magneți asigură un câmp magnetic constant, ceea ce face ca motorul să fie mai puternic, cu un design compact.

Aceasta optimizează raportul dintre putere și dimensiune. Ciocanele rotopercutoare GBH 36 V-LI Professional Plus și GBH 36 VF-LI Professional Plus cântăresc doar 4.5 și respectiv 4.6 kg, incluzând acumulatorul 4.0 Ah CoolPack.

bosch text1

Utilizare confortabilă

Ambele ciocane rotopercutoare sunt echipate cu un sistem electronic de control de rotație (ERC) și control electronic de precizie (EPC). Aceste inovații electronice de la Bosch asigură o utilizare mai confortabilă și controlată a instrumentelor. Prin sistemul electronic de control de rotație (ERC), un senzor integrat detectează blocări bruște în timpul lucrului – de exemplu, din cauza înclinării în metal sau un obiect dur în zidărie – și imediat se oprește motorul, cu scopul de a proteja încheietura mâinii utilizatorului. Controlul electronic de precizie (EPC) face mai ușor să se lucreze cu materiale delicate. În cazul în care funcția EPC este activată, puterea maximă a ciocanului rotopercutor este limitată la 70 de procente, iar pornirea este mai lentă.

Ca rezultat, chiar și materialele delicate precum plăcile de gresie pot fi prelucrate încă de la început în modul cu impact, permițând utilizatorilor să economisească un pas din proces. Burghiul nu poate aluneca în momentul în care se începe găurirea, iar rezultate precise pot fi obținute cu rapiditate și ușurință. Aceste unelte au, de asemenea, și un sistem de amortizare a vibrațiilor eficient. Elementul de amortizare deconectează mânerul principal de ciocanul propulsor pentru a reduce expunerea la vibrații a utilizatorului cu 25% în comparație cu modelele precedente.

bosc text2

Versatil pentru aplicații diverse

Aceste noi ciocane rotopercutoare cu o tehnologie demonstrată litiu-ion sunt create pentru o gamă largă de activități simple sau complexe. Fie activități de găurire ușoară a plăcilor de gresie sau zidărie sau activități mai complexe de dăltuire în serie – noul ciocan rotopercutor fără fir le execută cu pricepere, precizie și rapiditate. Chiar și atunci când se găurește cu tăietorul cu diametru de până la 82 milimetri pentru instalarea articulațiilor, impactul singular de energie combinat cu bateria cu viață mai lungă asigură o rată de găurire rapidă. Mai mult de atât, utilizatorii pot lucra și cu lemn și cu metal cu un burghiu cu tijă dreaptă folosind GBH 36 VF-LI Plus Professional și mandrină fără chei cu care este aprovizionată.