Performantã în conditii extreme

Siguranţa reprezintă o prioritate de top în industria minieră, factor-cheie pe care mizează şi compania Wacker Neuson pentru produsele sale.

Două autobasculante model 3001 de la Wacker Neuson sunt folosite la transportul materialelor în condiţiile cele mai aspre, de la o mină din Tocopilla, în regiunea Antofagasta, în nordul Chile, întrunind astfel toate cerințele de siguranță și confort.

Cele două autobasculante sunt în uz în mina din Chile, la aproximativ 2.200 de metri deasupra nivelului mării. Ambele vehicule sunt utilizate zilnic, timp de cel puțin opt ore, în special pentru a transporta piatră şi moloz de la mina subterană.

Reglementările de siguranță în industria minieră sunt extrem de stricte. Printre echipamentele standard se numără cele de protecție împotriva obiectelor care pot să cadă, de protecţie a structurii vehiculului, care oferă stabilitate sporită, centura de siguranță și un sistem de frânare eficient. Echipamentele opţionale precum dispozitivul sonor de avertizare, farul rotativ și pachetul de oglinzi adaptate cresc în mod semnificativ siguranța operatorului. Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de Wacker Neuson. Pentru modelele mai mari – 6001, 9001 și 10001, compania oferă posibilitatea dotării cu o cameră de vedere, pentru o mai bună vizibilitate de jur împrejur și reducea unghiurilor moarte.

În plus, pe lângă standarde înalte de securitate, utilizatorii din Chile apreciază în mod special capacitatea de off-road, garantată de pendulul articulat, care asigură contactul cu solul permanent și tracțiune fermă, precum și garda la sol mare sau tracțiune integrală hidrostatică.