Atlas Copco își extinde gama de instalaţii de foraj și tehnologii de ultimă generație cu Pit Viper 311, un nou model de stație de foraj. PV-311 are capacitatea de realiza găuri cu o adâncime de până la 19.8 m.

Stația a fost prezentată prima dată la târgul destinat echipamentelor pentru minerit, MINExpo 2012. Conceput pentru a satisface cererile de astăzi de pe piețele miniere la nivel mondial, PV-311 este o completare binevenită la gama Pit Viper, ce încorporează modele noi și tehnologii inovatoare pentru a reduce încontinuu costurile de foraj.

PV-311 este dotat cu un sistem de control RCS, ceea ce îi oferă o fundație puternică, pentru a aduce buna funcționare și precizia de foraj în prima linie a procesului de minerit. Productivitatea este sporită prin îmbunătățirea vitezei de funcționare a stației de foraj, față de modelele anterioare, ceea ce se traduce prin executarea lucrărilor într-un timp mai scurt.

Atlas Copco s-a axat și pe reducerea timpului de service și mentenanţă cu până la 50%, introducând un sistem de control de la distanță și un sistem ce permite completarea fluidelor și prelevarea probelor în mod direct, de la nivelul solului, fără a fi necesare echipamente sofisticate de întreținere.

PV-311 este dotat cu o cabină spaţioasă, ce oferă o bună vizibilitate a operatorului, confort sporit, dar și siguranță. Turnul este structural similar cu Viper Pit 351, dar este mai lung, pentru a se potrivi cu mai multe aplicații. Accesul la turn se face cu o scară, operatorul fiind în deplină siguranță, întrucât stația este dotată cu un echipament special.

Atlas Copco oferă o serie de opțiuni pentru Viper Pit 311, inclusiv un ambreiaj hidraulic automat în curs de patentare proiectat pentru a reduce consumul de combustibil în timpul operațiunilor de non-foraj.

About The Author