ATLAS COPCOISI EXTINDE GAMA DE INSTALATIILOR DE FORAJ

Atlas Copco își extinde gama de instalaţii de foraj și tehnologii de ultimă generație cu Pit Viper 311, un nou model de stație de foraj. PV-311 are capacitatea de realiza găuri cu o adâncime de până la 19.8 m.

Stația a fost prezentată prima dată la târgul destinat echipamentelor pentru minerit, MINExpo 2012. Conceput pentru a satisface cererile de astăzi de pe piețele miniere la nivel mondial, PV-311 este o completare binevenită la gama Pit Viper, ce încorporează modele noi și tehnologii inovatoare pentru a reduce încontinuu costurile de foraj.

PV-311 este dotat cu un sistem de control RCS, ceea ce îi oferă o fundație puternică, pentru a aduce buna funcționare și precizia de foraj în prima linie a procesului de minerit. Productivitatea este sporită prin îmbunătățirea vitezei de funcționare a stației de foraj, față de modelele anterioare, ceea ce se traduce prin executarea lucrărilor într-un timp mai scurt.

Atlas Copco s-a axat și pe reducerea timpului de service și mentenanţă cu până la 50%, introducând un sistem de control de la distanță și un sistem ce permite completarea fluidelor și prelevarea probelor în mod direct, de la nivelul solului, fără a fi necesare echipamente sofisticate de întreținere.

PV-311 este dotat cu o cabină spaţioasă, ce oferă o bună vizibilitate a operatorului, confort sporit, dar și siguranță. Turnul este structural similar cu Viper Pit 351, dar este mai lung, pentru a se potrivi cu mai multe aplicații. Accesul la turn se face cu o scară, operatorul fiind în deplină siguranță, întrucât stația este dotată cu un echipament special.

Atlas Copco oferă o serie de opțiuni pentru Viper Pit 311, inclusiv un ambreiaj hidraulic automat în curs de patentare proiectat pentru a reduce consumul de combustibil în timpul operațiunilor de non-foraj.