Silviu Mustăţea

La Bauma 2013, Atlas Copco va lansa noua variantă de fălci pentru tăietorul CC 3300 care vor transforma echipamentul în foarfeci pentru oţel. „Scopul nostru este să fim un producător de frunte pentru piaţa de demolări. Pentru a rotunji ofertele noastre în segmentul echipamentelor pentru demolări silenţioase, am introdus noile fălci pentru tăietorul Combi Cutter CC 3300”, explică Wolfgang Hohn, Product Line Manager Silent Devmolition Tools, Atlas Copco.

Cu noile fălci pentru acest tăietor, Atlas Copco se adresează industriei globale de reciclare şi demolare, precum şi depozitelor de fier vechi. „Ţintele noastre sunt aplicaţii precum tăierea structurilor din oţel, tăierea şi dimensionarea profilelor, grinzilor, cadrelor şi armăturilor metalice”, adaugă domnul Hohn.

Tăietorul CC 3300 urmează designul întregii game de tăietoare hidraulice combi Atlas Copco. Sistemul cu cele două fălci mobile şi cei doi cilindri de ridicare a trecut testul: oferă o forţă de spargere înaltă pe parcursul întregului proces de închidere.

În combinaţie cu o lamă simplă şi una dublă oferă stabilitate maximă, chiar şi sub sarcini extreme. Noile fălci tăietoare mobile (versiune MS) reprezintă un plus faţă de fălcile universale (versiune U), fălcile pentru tăierea oţelului (versiune S) sau cele din versiunea B, toate fiind disponibile pentru CC 3300.

Un bolţ principal central sprijină fălcile de tăiere într-un mod stabil. Acest concept reducetimpul necesar pentru schimbarea fălcilor tăietorului cu până la 75%, comparativ cu fălcile sprijinite separat. Ambele fălci de tăiere pot fi montate şi îndepărtate ca o unitate separată datorită sistemului de “Poziţionare şi Cuplare”, care ţine ambele fălci împreună chiar şi după ce acestea au fost scoase. Având în vedere că fălcile de tăiere pot fi schimbate direct pe şantier, nu mai este necesară aducerea braţelor în service. În plus, lamele sunt reversibile şi interschimbabile pe şantier, economisind timp.

 

About The Author