Atlas Copco lansează unul dintre cele mai noi și mai interesante produse, Scooptram ST18, care va fi prezentat împreună cu un nou simulator pentru LHD-uri subterane, cel mai recent sistem de control RCS5, precum și cu un nou sistem de automatizare. Scooptram ST18 a fost prezentat cu succes în Australia, în luna martie. Conceput pentru a se potrivi cu succes camionului pentru minerit Minetruck MT6020 care are o capacitate de 60 de tone, cupa modelului ST18 are un design unic, iar în urma testelor făcute, acesta oferă o penetrație a solului considerabilă mai bună.

„Cupa optimizată a încărcătorului oferă un ciclu de încărcare mai rapid, ceea ce înseamnă mai multe tone pe lună”, afirmă Ben Thompson, Product Manager la Atlas Copco. „De asemenea, oferă îmbunătățiri pentru operatori și, nu în ultimul rând, oferă un spațiu suplimentar pentru picioare oferit de Atlas Copco Footbox”, completează acesta.

„Spațiul pentru picioare nu ar trebui subestimat. Operatorii care au testat Scooptram ST18 spun că noul Footbox este unul dintre motivele pentru care încărcătorul le permite să lucreze în ture lungi”, subliniază Thomson. „Acest lucru confirmă și faptul că vederea din interiorul cabinei este de cea mai bună calitate chiar și atunci când se merge cu spatele, datorită cupei înclinate și structura cadrului mai scurtă.”

Noul încărcător va fi disponibil pentru oricine va dori să încerce noul Footbox sau să inspecteze designul unic al cupei excavatorului, în cadrul expoziției Euro Mine, din Suedia. Vizitatorii vor putea, de asemenea, să conducă excavatorul cu ajutorului unui simulator situat în zona de demonstrații din cadrul târgului.

Centru regional de distribuție în China

Atlas Copco a deschis un nou centru de distribuție regional, din care vor beneficia clienții din China și regiunea Pacificului din Asia. Centrul de distribuție se află în apropierea Aeroportului Internațional Pudong din Shanghai, China. Cu o hală de peste 10.000 de metri pătrați, acesta va fi punctul central pentru activitățile de logistică pentru Compressor Technique, Construction Technique și zonele de afaceri pentru industria tehnică atât pentru piața internă din China, cât și pentru partea de pacific a Asiei. Obiectivul este de a crește partea de customer service reducând costul de logistică.

„Creșterea continuă a companiei Atlas Copco a făcut necesară construirea unui punct central de distribuție pentru a răspunde cererilor de aprovizionare din ce în ce mai mari din partea clienților noștri”, afirmă Nico Delvaux, președinte Business Area la Atlas Copco Construction Technique. „Noua facilitate ne permite să ne onorăm comenzile mult mai rapid. Acest lucru este un exemplu bun pentru modul în care noi vom continua să investim mai mult în piețele emergente pentru a depăși așteptările de livrare către clienții noștri.”

În prezent sunt 60 de angajați care lucrează în acest punct central construit cu standarde de mediu ridicate.

About The Author