Compania Atlas Copco oferă clienților posibilitatea de a comanda utilaje dotate cu motoare Cummins Tier 4. Cinci modele de încărcătoare subterane – Scooptram ST7, ST7LP, ST1030, ST1030LP și ST14 și un camion – Minetruck MT2010 vor putea fi dotate, opțional, cu motoare Tier 4, cu emisii mai curate, performanță sporită și un consum mai redus.

“Cu noile motoare Tier 4, emisiile sunt mai scăzute și eficiența consumului de combustibil mai mare”, a declarat Ben Thompson, Product Manager la Atlas Copco. “Aceasta înseamnă că se va reduce consumul de combustibil, dar și că nu va mai fi nevoie de un sistem atât de complex de ventilație, fapt care va duce la economii mari, la costurile de operare. În plus, veți obține un mediu de lucru sănătos pentru tot personalul.”

Dotate cu turbocompresor cu geometrie variabilă, motoarele Tier 4 oferă performanțe îmbunătățite, în condițiile unui consum redus. În comparație cu tehnologia Tier 3, Tier 4 are o eficiență cu 5% mai mare.

Noile motoare diesel sunt dotate cu filtru de particule cu regenerarea pasivă automată, astfel că nu este necesară vreo asistență a operatorului, păstrându-se în același timp un grad înalt de performanță a vehiculului. În plus, pentru motoarele Cummins Tier 4, nu este necesar un lichid de evacuare, fapt care contribuie, de asemenea, la costuri mai mici și la efectuarea a mai puține opriri.

Atlas Copco, în top 100 Forbes

Revista Forbes a inclus Atlas Copco într-un top 100 al celor mai inovatoare companii. Reprezentanții Forbes au întocmit topul în funcție de măsura în care investitorii se așteaptă de la o companie să genereze un randament bun, prin produse inovatoare și servicii prestate.

La inceputul acestui an, Atlas Copco a fost recunoscută ca fiind una dintre cele 100 cele mai durabile companii din lume, top prezentat la Forumul Economic Mondial, precum și una dintre cele mai etice companii, top realizat de Institutul Ethisphere. Atlas Copco a fost numită, de asemenea, un “lider” de indicele FTSE4Good, pentru practicile de mediu, sociale și de guvernanță.

About The Author