Silviu Mustăţea, Bogdan Mustăţea

 

Atlas Copco anunţă actualizarea cunoscutei sale instalaţii de foraj ROC D3 RRC. Platforma dispune acum de îmbunătăţiri în privinţa consumului de carburant diesel, fiind în conformitate cu standardele de emisii Tier 4. De asemenea, a fost redenumită, purtând numele de FlexiROC T30 R. Aceasta instalaţie de foraj poate fi controlată cu ajutorul unei telecomenzi şi este una dintre cele mai rapide şi mai eficiente instalaţii din clasa sa.

 

FlexiROC T30 R este o alegere ideală pentru operaţiunile în spaţii restrânse dar totodată solicitante. Instalaţia de foraj a fost concepută pentru o gamă largă de aplicaţii. Braţul extins are o acoperire de 5.200 de milimetri cu o rază de 80° şi economiseşte timpul utilizatorilor, datorită procentului mai mare de găuri executate şi a timpului scăzut necesar instalării. Reducerea automată a turaţiilor, reglarea vitezei ventilatoarelor şi normele de emisii Tier 4 oferă economii suplimentare dar şi o eficienţă îmbunătăţită.

Conceput pentru operaţiuni de carieră mici dar foarte solicitante, centrul scăzut de greutate şi garda mare la sol oferă o mobilitate ridicată, chiar şi pe cele mai provocatoare terenuri. Îndeajuns de puternic pentru a găuri roci foarte tari, versatilitatea sa face ca FlexiROC T30 R să fie alegerea potrivită pentru majoritatea operaţiunilor specializate.

Telecomanda este standard şi permite operatorului controlul complet al instalaţiei de la o distanţă sigură, lucru ideal pentru spaţiile restrânse ori pe teren instabil. „Dimensiunile sale compacte fac ca instalaţia de foraj să poată fi transportată cu uşurinţă, permiţând companiilor să îşi maximizeze disponibilitatea investiţiei”, declară Mats Birkestål, Product Manager, Atlas Copco Surface Drilling.

 

Atlas Copco clasată în Top 100 companii sustenabile În ianuarie 2013, la Stockholm, Suedia, Atlas Copco a fost din nou recunoscută ca fiind una dintre cele mai sustenabile companii din lista anuală Global 100. Lista, prezentată la World Economic Forum în Davos, Elveţia, clasifică acele companii care îşi îmbunătăţesc productivitatea folosind în acelaşi timp mai puţine resurse. Atlas Copco a fost clasată pe locul 18.

Sustenabilitatea se află în centrul produselor inovatoare Atlas Copco dar şi în mentalitatea angajaţilor. „Să fii responsabil social şi faţă de mediu nu este doar un lucru corect de făcut ci este modul în care ne dezvoltăm şi ne creştem afacerea într-un mod profitabil” declară Ronnie Leten, Preşedinte şi CEO la Atlas Copco. „Cele mai recente exemple sunt noile fabrici de compresoare din India şi China, care sunt construite în conformitate cu LEED”.

Fabrica din Pune, India va fi inaugurată pe 21 februarie 2013, în aceeaşi zi când Atlas Copco sărbătoreşte 140 de ani ca lider industrial, iar fabrica din Wuxi, China va fi deschisă în martie. Ambele sunt fabrici moderne, construite în conformitate cu normele standard LEED.

Lista Global 100 este prezentată anual la World Economic Forum. Este bazată pe o selecţie de 4.000 de companii dezvoltate sau în curs de dezvoltare, cărora le sunt măsuraţi indicatori de performanţă cheie, precum veniturile în legătură cu consumul de energie şi apă. Este a şaptea oară când Atlas Copco este inclusă în listă.

About The Author