Compania Krupp Berco Bautechnik, achiziționată de Atlas Copco în anul 2002, a dezvoltat ciocanul hidraulic montat pe platformă și a scos un brevet în anul 1963. Prima mașină, HM 400, a atras foarte mare atenţie la târgul Hannover în 1967 și mai mult de 2.000 de unități au fost vândute.
Scopul companiei a fost de a economisi timp și forță de muncă în operațiunile de demolare și de exploatare. În acel moment, uneltele pneumatice au fost utilizate pe scară largă, iar noul concept a avut un mare succes. Acest lucru înseamnă că o persoană care acționează un ciocan hidraulic montat pe rig, ar putea face aceeași muncă, la fel ca mulți alți operatori de scule pneumatice.
Inovația aceasta a constituit startul unei mari transformări în industria de construcții și minerit. Astăzi, spărgătoarele hidraulice sunt de uz general, iar zeci de producători din întreaga lume produc mașini de acest tip sub un număr foarte mare de mărci diferite. Zeci de mii de mașini sunt vândute în întreaga lume, în fiecare an.
Atlas Copco, clasată printre companiile de top
Atlas Copco, un important furnizor de soluţii durabile a fost recunoscut de către Global 100 ca una dintre companiile cele mai rezistente din lume. Lista, prezentată la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, clasează companiile care dovedesc că sunt în creştere folosindu-se de cât mai puţine resurse. Compania Atlas Copco este clasată pe locul 46 şi a fost a opta oară când aceasta apare pe listă.
Crearea valorii în afaceri prin durabilitate este în centrul serviciilor de produse ale companiei Atlas Copco. „Noi credem în crearea valorii de durată pentru clienții și acționarii noștri prin integrarea responsabilității sociale și de mediu în operațiunile noastre”, afirmă Mala Chakraborti, Vice Președinte la Atlas Copco.
Cele mai durabile corporaţii din The Global 100, indicele mondial, cunoscut şi ca lista Global 100, sunt prezentate în fiecare an la Forumul Economic Mondial. Clasamentul evaluat de 3.641 de companii listate public la nivel global, sunt măsurate în raport cu indicatorii de sustenabilitate, precum performanţele de siguranţă şi veniturile în raport cu consumul de energie şi apă.