Module de bus de câmp IP67 MVK Pro și Impact67 Pro sunt invenții noi complete și extind portofoliul de produse IO-Link al Murrelektronik. Ele oferă, printre altele, toate protocoalele uzuale sau folosire independentă de busul de câmp, curent de ieșire la port 4A, diagnoză on-board și carcase robuste.

SISTEME MULTIFUNCȚIONALE MASTER

Murrelektronik își extinde portofoliul de produse IO-Link cu modulele IP67 de bus de câmp MVK Pro și IMPACT67 Pro: Toate protocoalele uzuale sau folosirea independentă de busul de câmp, curent de ieșire la port 4A, diagnoză on-board și carcase robuste.

Plug-and-Play la instalarea tehnicii de automatizare – asta înseamnă IO-Link. În special în contextul unor procese și instalații de producție din ce în ce mai complexe, în care se colectează și se face legătură între din ce în ce mai multe date, standardul de comunicare presupune o transparență maximă, de la nivelul senzor-actuator până în Cloud. 

Murrelektronik și-a extins portofoliul de produse IO-Link cu modulele IP67 de bus de câmp MVK Pro și IMPACT67 Pro. Noile invenții complete au 8 porturi master multifuncționale, iar datorită conectoarelor cu ștecher M12 codificate L pot produce curenți cu valori ridicate și servesc protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. Este posibilă chiar și folosirea independentă de busul de câmp, prin intermediul OPC UA, MQTT, JSON REST API – datorită Standardized Master Interface (SMI) deja integrată. Astfel, reduce costurile, crește nivelul de productivitate, oferă noi posibilități referitoare la service și mentenanță, micșorează timpii de instalare și de punere în funcțiune și înlocuiește cablarea complexă și panourile de comandă care ocupă mult spațiu. 

Noile module MVK Pro și IMPACT67 Pro oferă, pe lângă datele simple de proces (I/Os), și date suplimentare de diagnoză (tensiune, curent și temperatură) pentru respectivele porturi și pentru întregul modul. În acest mod, furnizorii identifică anomaliile și optimizează analiza de date a proceselor lor. Datorită protocolului IIOT, acest lucru este posibil chiar și într-un mod automatizat și fără control. 

Porturile A/B integrate sunt atotștiutoare: Fie IO-Link, DI, DO, DIO sau o combinație dintre acestea – funcționarea poate fi ușor parametrizată la fiecare pin. Prin intermediul comutării automatice a tensiunilor de alimentare este folosită mereu tensiunea de alimentare corectă: Alimentarea actuatorilor pentru DO și alimentarea senzorilor pentru DI. Dispozitivele cu un consum mare de energie servesc direct modulul și fără cros-alimentare – mulțumită alimentării suplimentare cu până la 4A pentru fiecare port IO-Link. Cablurile M12 de capacitate mare și compacte (codificate L) sunt deosebit de rezistente la curent (până la 16A per pin). O buclă de alimentare cu energie electrică de-a lungul a mai multor module simplifică instalarea și reduce lungimea cablurilor. Carcasa din plastic sau metal cu protecție IP67 face ca modulele master să fie deosebit de rezistente. 

Module de bus de câmp MVK Pro și IMPACT67 Pro completează portofoliul larg de produse IO-Link al Murrelektronik: de la master la hub, convertoare și dispozitive până la tehnică de conectare. Astfel, furnizorul de sisteme oferă tot ceea ce este necesar pentru interconectarea sistemului de control cu nivelul senzor/actuator folosind IO-Link – coordonate între ele, optimizate pentru aplicația respectivă și dintr-o singură sursă.