REVOLUȚIA PROIECTĂRII GENERATIVE: CUM CREO PARAMETRIC TRANSFORMĂ PROCESUL DE PROIECTARE

Proiectarea fizică a produselor de cele mai multe ori este limitată de imaginația umană și, adesea, de proiectele și practicile de dezvoltare existente.

Prin valorificarea celor mai recente tehnologii, Creo Parametric se concentrează în continuare pe furnizarea de soluții pentru a răspunde nevoilor de transformare a afacerilor și tehnologiilor pe care companiile le adoptă în procesul de transformare digitală a ingineriei: 

  • Îmbunătățirea productivității în întregul spectru al portofoliului de produse;
  • Mediu de proiectare și simulare integrat fără compromisuri între aplicațiile CAD și CAE; 
  • Permite proiectanților să automatizeze crearea de piese cu ajutorul optimizării topologice bazate pe obiective și constrângeri;
  • Abordarea transformărilor din procesele de fabricație, valorificând tehnicile emergente de fabricație aditivă; 
  • Extinderea performanțelor inginerilor și proiectanților prin continua integrare a soluțiilor CFD intr-un mediu CAD binecunoscut și facil de utilizat. 

Cu ajutorul proiectării generative, în Creo Parametric puteți genera în mod autonom proiecte aproape gata de fabricație, care se bazează pe obiective funcționale, constrângeri, sarcini și procese de fabricație.

În Creo Parametric, proiectarea generativă este o funcție puternică care utilizează algoritmi pentru a genera automat opțiuni de proiectare pe baza unor constrângeri și obiective specifice. 

Fiind un proces interactiv, dumneavoastră, inginerul, trebuie doar să specificați obiectivele și constrângerile cunoscute, și să evaluați rezultatele. Ulterior, veți decide asupra topologiei obținute, cum veți continua procesul de optimizare, astfel încât la final să rezulte cel mai potrivit set de rezultate și parametri de design care să permită mai departe dezvoltarea unui model CAD, inovativ si performant, în mediul de proiectare Creo.

Iată cum funcționează proiectarea generativă în Creo Parametric:

Definirea constrângerilor:

Începeți prin a specifica constrângerile de proiectare, cum ar fi: mărimea modelului și spațiul de proiectare, materialele, greutatea și reducerea masei vizate, condițiile de încărcare și de funcționare, metodele de fabricație.

Stabilirea obiectivelor: 

În continuare, definiți obiectivele de proiectare, cum ar fi minimizarea greutății, maximizarea rezistenței sau optimizarea costurilor.

Generarea posibilităților de proiectare: 

Instrumentul de proiectare generativă Creo explorează apoi numeroase posibilități de proiectare, creând variații succesive ale proiectului în limitele constrângerilor și obiectivelor specificate.

Evaluarea rezultatelor:

Software-ul evaluează fiecare iterație de proiectare, luând în considerare factori precum analiza de stres, dinamica fluidelor sau alte criterii, în funcție de cerințele proiectului.

Alegerea versiunii de proiectare:

După ce procesul de proiectare generativă este finalizat, puteți revizui și compara proiectele generate pentru a o alege pe cea care îndeplinește cel mai bine criteriile dumneavoastră.

Rafinarea și finalizarea designului: 

După ce ați selectat un design, îl puteți rafina în continuare cu ajutorul instrumentelor tradiționale de modelare din Creo.

Acest procedeu de design îi ajută pe ingineri și proiectanți să exploreze soluții inovatoare și să optimizeze rapid proiectele, ceea ce poate duce la produse mai eficiente și mai rentabile. Rezultatul este un proiect – unul pe care poate nu vi l-ați fi imaginat – realizat într-o fracțiune din timpul necesar pe care l-ați fi alocat într-un proces clasic de proiectare, fără sprijinul proiectării generative.

Prezentă pe piața de profil din România încă din anul 1991, INAS S.A. este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluții CAD/CAM/CAE/PLM/IoT/AR și servicii conexe, pentru industria românească. Încă de la înființare, INAS s-a remarcat prin orientarea constantă către client și prin preocuparea de a introduce pe piață produse software complete și inovative care să răspundă celor mai exigențe cerințe ale utilizatorilor săi.

Având și o bogată experiență practică, acumulată ca urmare a colaborărilor cu parteneri de prestigiu atât din industria românească cât și din străinătate, specialiștii INAS furnizează consultanță tehnică de specialitate în domeniul ingineresc, respectiv servicii de proiectare și analiză, pentru o gamă largă de domenii industriale, de la construcția de autovehicule și mașini grele la industria nucleară și apărare.