NOUL CONECTOR DE EPIC® POWER CODAT M12L. ESTE CEL MAI MIC CONECTOR M12L DE PÂNĂ LA 16A DISPONIBIL PE PIAȚĂ

La dezvoltarea noului mini conector, au fost folosite tehnologii moderne. Proprietățile tehnice ale conectorilor au fost simulate folosind modele virtuale și puse virtual în practică, chiar înainte ca primul model imprimat 3D să fie creat.

Ideal pentru aplicații PROFINET

Noul conector EPIC® POWER M12L este ideal, de exemplu, pentru roboții mici, așa-numiții „coboți”, care acționează împreună cu oamenii din producție sau din depozit. Un alt domeniu de aplicare sunt vehiculele cu ghidare automată (AGV), cum ar fi în centrul logistic LAPP din Ludwigsburg. Utilizarea în modulele I/O pentru PROFINET este un alt domeniu mare de aplicare pentru conectorul EPIC® POWER M12L. Până în prezent, conectorii de 7/8″ au reprezentat interfața de alimentare standard pentru dulapul de comandă senzor/actuator. Trecerea de la vechiul standard la M12L permite reducerea dimensiunii cutiilor cu peste 50%. PNO a definit M12 codat L ca interfață pentru sursa de alimentare pentru toate aplicațiile PROFINET. Acesta este standardul stabilit pentru dispozitivele PROFINET precum motoarele inteligente sau modulele I/O. Codarea M12 L oferă condițiile ideale. 

Codarea L previne conectarea incorectă a celor doi colectori mamă-tată. Contactele sertizate creează o conexiune rezistentă la vibrații, oferă protecție maximă la contact între pini și cablu, fiind potrivite pentru asamblarea automată. Când este conectat și blocat, se poate atinge clasa de protecție IP 65/67 și IP69. Datorită certificării UL, EPIC® POWER M12L este aprobat pentru utilizare în America de Nord. Noul conector este disponibil și ca variantă cu 4 pini cu izolație neagră și ca variantă 4+FE cu izolație gri și contact funcțional de împământare (FE).

Alte produse sunt disponibile pentru a se potrivi cu seria EPIC® POWER M12L: un conector de cuplare EPIC® POWER M12L D6, un conector tip bază de montare pe tablou EPIC® POWER M12L G4, un conector montat pe cablu EPIC® POWER M12L F6 și EPIC® POWER M12L A4 conector tip bază de montare pe tablou. 

Alte noutăți din gama EPIC®

Pe lângă EPIC® POWER M12L, LAPP va prezenta și câteva produse noi pentru utilizare împreună cu carcasele dreptunghiulare EPIC® existente în portofoliu.

  • EPIC® H-Q 5 este insert pentru conector dreptunghiulară compact, cu 5 pini, curent de până la 30 A , cu contact PE cu înșurubare.
  • Contactele EPIC® H-Q 5 PE pot fi sertizate și sunt potrivite pentru conectarea conductorului de protecție PE, conferă rezistente la vibrații, și sunt potrivite pentru EPIC® H-Q 5 și EPIC® H-Q 7.
  • EPIC® H-Q 7 este insert pentru conector dreptunghiulară compact, cu 7 pini, curent de până la 10 A, cu contact PE cu înșurubare.
  • EPIC® MH 2 40A este un insert cu 2 pini pentru conector dreptunghiular, potrivit pentru sistemul modular EPIC® MH. Are un amperaj de până la 40 A și este potrivit și pentru aplicații feroviare.