MURRELEKTRONIK – MULTITALENT PERFORMANT

Cu controlerul Vario-X, Murrelektronik oferă un PC industrial solid și fiabil, pentru aplicații avansate în zona de producție și fabricație.

Vario-X de la Murrelektronik este un sistem de automatizare, dezvoltat modular, care aduce în mod descentralizat senzorii și actuatoarele în mediul direct al utilajelor și oferă o soluție flexibilă, precum și scalabilă, pentru toate aplicațiile. Cu ajutorul controlerului Vario-X, Murrelektronik a dezvoltat acum un PC industrial performant și versatil, care poate fi utilizat ca un controler descentralizat, fie ca element central al unui utilaj, fie integrat într-o rețea superioară de control. Acesta oferă, pe lângă numeroase interfețe fizice, totodată o gamă largă de protocoale de comunicare. Datorită tipului de protecție IP67 este posibilă montarea directă pe utilaj, ceea ce permite, de asemenea, concepte de instalare moderne, descentralizate și fără panou de comandă.

Utilizare versatilă

Controlerul Vario-X punctează prin CPU-ul său performant Quad Core, care permite cicluri de durate scurte și procesarea unor volume mari de date. Datorită funcționalității SPS CODESYS V3, controlerul Vario-X poate prelua autonom controlul al utilajelor și instalațiilor. Funcționalitatea EtherCAT Master permite conectarea, cu o performanță ridicată, a echipamentelor din teren, de exemplu a unităților de acționare sau a modulelor I/O. Controlerul Vario-X poate fi integrat în sisteme superioare de control cu ajutorul interfețelor PROFINET sau EtherNet/IP Device. Astfel, modulele utilajelor pot fi automatizate în mod autonom cu controlerul Vario-X, acestea comunicând între ele prin intermediul sistemului de control superior.

În CODESYS V3 se pot crea vizualizări, care pot fi redate ca WebVisu pe orice echipamente de afișare și comandă, locale sau la distanță, cum ar fi HMI, smartphone-uri, tablete sau PC-uri. Mai mult decât atât, interfețele independente Gigabit Ethernet permit o conectare sigură la cloud. Astfel, controlerul Vario-X poate fi folosit nu numai ca EDGE Gateway, ci poate acționa, de asemenea, ca un controler EDGE pentru procesarea prealabilă a datelor, precum și pentru comunicarea de la senzor la cloud. În acest timp, senzorii integrați pentru mentenanță predictivă monitorizează starea sistemului Vario-X.