1.500 DE ALERGATORI SI APROAPE 15.000 DE EURO STRANSI LA A OPTA EDITIE A MARATONULUI DHL STAFETA CARPATILOR

Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!”. Provocarea a fost acceptată sâmbătă, 17 iunie 2017, când s-a dat Startul celei de-a opta ediții a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților pentru cei aproape 1.500 de alergători înscriși în cursă, pe o ploaie torențială. Maratonul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, iar toate fondurile strânse din taxe de participare și donații, în valoare de aproximativ 15.000 de euro au fost direcționate către Comitetul Național Paralimpic, pentru al treilea an consecutiv.

Sportivii paralimpici Ciprian Anton, Filip Ghiorghi, Abel Ciorap, Ionuț Grosu, David Raulea și Zoltan Kiss au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe șosea cu porțiuni ascendente și descendente și l-au finalizat în pofida ploii torențiale de pe tot traseul. Ambasadorii ediției de anul acesta, campioanele Gabriela Szabo și Constantina Diță, alături de Carmen Brumă și Sonia Argint Ionescu au concurat la proba de Ștafetă alături de Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Cunoscutul nutriționist sportiv și fondatorul RO Club Maraton, Șerban Damian, ambasadorul acestei ediții și susținătorul Maratonului DHL Ștafeta Carpaților încă din 2008 a alergat la proba de Semimaraton și a realizat timpul de 1:59:28.

Dragoș Bucurenci s-a alăturat pentru prima dată anul acesta cauzei sportivilor paralimpici și a alergat primul său Semimaraton montan cu timpul de 02:03:07.

Micuții alergători, cu vârste cuprinse între 5 -13 ani au participat la Crosul Copiilor, peste 200 de curajosi fiind înscriși în total la toate categoriile competiției.

Rezultatele tuturor participanților și câștigătorii de la fiecare categorie pot fi găsiți pe www.maratondhl.ro.

Dupa festivitatea de premiere, trupa JukeBox și Bella Santiago au încălzit atmosfera și au încercat să alunge norii cu un concert plin de energie pe Platoul din fața Stânei Turistice.

Alături de ambasadorii care au participat la categoriile Ștafetă și Semimaraton, Andreea Răducan, Monica Roșu, Miodrag Belodedici, Adi Hădean, Andrei Roșu și George Baltă au susținut toți participanții și i-au admirat pentru curaj și determinare!

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților a cuprins trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) și Maraton (42,195 km) și s-a  desfășurat atât pe traseu montan, cât și pe șosea, pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Din 2005 și până acum, evenimentul se bucură de această caracteristică unică, traseul spectaculos, care îl face special între acțiunile de gen din România.