Worms Enterprises – Generatoare profesionale

Compania ITALIA STAR este importatorul general în România al echipamentelor fabricate de WORMS ENTREPRISES, un producător francez, care fabrică generatoare şi motopompe profesionale. Brand-ul WORMS este prezent în pieţele din Europa, Rusia şi Africa de Nord.

Echipamentele sunt disponibile în principal cu motorizări SUBARU şi sunt destinate în special uzului profesional, existând o gamă variată cu o multitudine de dotări opţionale, în funcţie de aplicaţii şi necesităţi.

Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, Iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare.

 

Generatoare

Prima gamă este cea monofazică. Aici generatoarele sunt disponibile în variante care funcţionează cu combustibil diesel ori benzină iar puterile motoarelor ajung până la 3,2 CP. Există o gamă variată de opţiuni precum dotarea cu un rezervor de combustibil mărit – în special pentru aplicaţiile mai solicitante şi de lungă durată, dotarea cu un regulator electronic al tensiunii de tip AVR ori dotarea cu o funcţie pentru pornirea automată a generatorului, conectându-se direct la reţeaua existentă de electricitate – un lucru foarte folositor în cazul în care este necesară o furnizare continuă de energie. Pentru facilitarea transportului se poate monta şi un kit special cu roţi.

A doua gama este Open Trifazic, comparativ cu gama precedentă este similară, diferența fiind puterea motoarelor, care creşte până la 7,25 CP şi tensiunea de 400V.

Worms Enterprises produce şi o gamă specială de generatoare portabile pentru sudură. Acestea sunt alimentate cu benzină sau diesel iar puterea maximă ajunge la 7,5 kVA. Pot fi folosiţi electrozi de maxim 5 mm şi pot fi dotate opţional cu un întrerupător pentru diferenţial de 30 mA.

În special pentru uzul rezidenţial există şi o gamă de generatoare insonorizate, în variante de 230V sau 400V, alimentate diesel, la 1.500 rpm ori 3.000 rpm. Puterile disponibile pornesc de la 6 până la 14,3 kVA.

Pentru uzul industrial sunt produse generatoare staţionare de mare putere, alimentate diesel, care ajung la puteri de până la 500 kVA. Acestea sunt dotate cu un tablou electronic de comandă şi control dar şi cu un regulator al tensiunii. Opţional se poate opta pentru un rezervor de combustibil mărit, pornirea automată la întreruperea curentului pe reţea ori dotarea cu un întrerupător de diferenţial.

 

Motopompe

Pe lângă gamele de generatoare, Worms Enterprises produce şi câteva game de motopompe. În prima gamă se regăsesc motopompele de mare presiune care pot pompa fluide cu o granulometrie maximă de 8 mm. Debitul de lucru ajunge până la 800 l/min iar variantele de combustibil sunt diesel sau benzină. Opţional pot fi dotate şi cu un rezervor mărit dar şi cu un kit special de roţi, pentru facilitarea transportului.

Următoarea gamă este reprezentată de motopompele pentru materialele semifluide – vâscoase. Granulometria ajunge până la 25 mm iar debitul de lucru până la 530 l/min.

A treia gamă – motopompele pentru ape foarte murdare cu care se pot pompa ape cu reziduuri solide cu o granulometrie maximă de 31 mm. Debitul maxim de lucru ajunge până la 2.500 l/min şi sunt disponibile în variante diesel ori benzină. Opţional se poate mări rezervorul de combustibil pentru prelungirea orelor de utilizare şi se poate monta un kit cu roţi pentru facilitarea transportului.

Ultima gamă este cea pentru pomparea fluidelor speciale precum produsele petroliere sau apa de mare. Granulometria este de 1 mm iar debitul de lucru ajunge până la 1.300 l/min.