VIKING – PERFECTIUNE IN TUNDEREA GAZONULUI

Viking, companie austriacă fondată în anul 1981, parte a grupului german Stihl din 1992, este dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit. Vârful de lance al acestui brand este reprezentat de gama de mini-tractoare pentru tuns iarba, produse lansate pe piaţă chiar de Viking.

Îngrijirea corectă a gazonului

Tunderea regulată a gazonului conferă grădinii un aspect deosebit. Din acest motiv, se recomandă tăierea ierbii cu o înălţime cuprinsă între 3,5 şi 5 cm (la umbră, niciodată sub această dimensiune), pentru a evita riscul răririi gazonului. În funcţie de regiune, de tipul gazonului şi de climă este indicat să se efectueze aproximativ 25 de tunderi în perioada de vegetaţie.

Precizie pe întreaga lăţime

Complexe şi confortabile, mini-tractoarele de tuns iarba Viking cu mecanism de tundere multifuncțional, pot fi utilizate atât pentru tunderea convenţională, cât şi pentru fertilizarea stratului de gazon, făcându-şi treaba perfect pe suprafeţe mari până la foarte mari de gazon: pe pajişti, terenuri sportive și grădini de mari dimensiuni. Materialul vegetal va fi tocat în fragmente foarte fine care apoi vor fi împrăștiate cu ajutorul deflectorului pe gazon, redând astfel substanțele nutritive necesare solului.

MT 5097 C, echipat cu motor B&S seria 3130 OHV, cu o lăţime de tăiere de 95 cm şi cu o viteză de mers de până la 30 km /oră, asigură tunderea cu uşurinţă şi în timp redus a unor suprafeţe mari de gazon.

Având avantajul lansării unei game noi de produse, inovaţia este dictată tot de Viking. Echipa de dezvoltare a brandului austriac a continuat să elaboreze un produs performant, uşor de folosit, cu design atractiv şi funcționalități multiple pentru a face, dintr-o muncă aparent obositoare, un hobby. “Pasiunea” pentru întreținerea gazonului transformă peluza într-o oază verde capabilă să îmbunătățească în mod permanent calitatea vieții.

Dar cum lucrurile nu sunt simple, îngrijirea corectă a gazonului presupune parcurgerea mai multor paşi: tunderea, udatul, aplicarea îngrăşământului şi îndepărtarea frunzişului.

eurotech text

Noutăţi ergonomice pentru un maxim de confort

Inovaţiile ergonomice extraordinare ale mini-tractorului oferă utilizatorului o experienţă plăcută în timpul curăţării suprafeţei acoperite de gazon. Scaunul cu suspensie poate fi reglat pentru orice talie, iar toate reglajele pot fi accesate dintr-o singură mişcare: comutarea înainte / înapoi, acţionarea hidrostatică, reglajul central al înălţimii de tăiere, cuplajul pentru cuţite şi mânerul tip sabie pentru golirea simplă a coşului colector.

Mai mult decât atât, acționarea cu o pedală şi traiectoria directă asigură un confort neegalat în timpul deplasării, manevrării şi cosirii.

Sistemul de colectare şi dirijare din ambele părţi ale mecanismului de cosit apucă iarba de pe margini şi o dirijează către cuţite. Raza de întoarcere de 75 cm îşi dovedeşte utilitatea în special în spaţiile înguste.

Echipare opțională:

– Sistemul AKF 127 (opţional) este ideal pentru tunderea stilizată (în dungi) a ierbii;

– Remorca PICK UP 300 poate fi ataşată cu uşurinţă prin intermediul cârligului de remorcare deja montat pe tractor;

– Cilindrul pentru grădină AGW 098 este util pentru compactarea solului;

– Kit de mărunţire a ierbii colectate (AMK 097).

Împreună cu accesoriile potrivite, utilizatorul poate realiza un design exclusiv pe întreaga suprafaţă a gazonului.

 

SC EUROTECH S.R.L.

Membru al Reţelei TEHNIK

Splai Bahlui Mal Stâng 25 B

Iaşi, România

Tel: 0232/231.435;   Fax: 0232/266.364

sales@eurotech-iasi.ro

www.eurotech-iasi.ro

www.reteaua-tehnik.ro