Titan PowerCoat a fost înfiinţat în 1968, având ca obiectiv principal producerea şi dezvoltarea pompelor pentru zugrăvit şi vopsit airless. Pentru că s-a constatat că se pot acoperi suprafeţe mari într-un timp foarte scurt, cererea a fost în continuă creştere. Acest lucru a dus la dezvoltarea duzei de vopsire Titan Tool, noua creaţie fiind mai durabilă şi mai eficientă. Datorită succesului avut, compania a dezvoltat o nouă pompă airless cu un design mai elegant şi mult mai practic, pompa LX-80, rămânând neschimbată pentru mai bine de 20 de ani.

Ca și răspândire, Wagner este prezent în peste 70 de țări cu 21 de sedii de producție și 10 sedii destinate departamentelor comercial/financiar, dar și service. Importul, întreținerea și service-ul în Romania este asigurat de compania Italia Star Com Due SRL începând cu luna septembrie 2013.

Titan PowerCoat a fost înfiinţată în anul 1968, având ca obiectiv principal producerea şi dezvoltarea pompelor pentru zugrăvit şi vopsit airless. Pentru că s-a constatat că se pot acoperi suprafeţe mari într-un timp foarte scurt, cererea pentru acest tip de echipamente a fost într-o continuă creştere, conducând la dezvoltarea duzelor speciale de vopsire Titan Tool – mai durabile şi mai eficiente. Datorită succesului avut, compania a dezvoltat o pompă airless care a rămas neschimbată pentru mai bine de 20 de ani, cu un design mai elegant şi mult mai practic – pompa LX-80.

Titan produce integral echipamentele în S.U.A., printre care:

• Echipamente airless electrice;

• Echipamente airless cu motor termic;

• Echipamente pentru vopsit fin;

• Echipamente pentru trasat marcaje;

• Echipamente airless pentru vopsire decorativă;

• Echipamente pentru vopsire pneumatice.

Echipamentele pneumatice pentru vopsire – PowrCoat, sunt disponibile în 5 modele (PowrCoat 730; PowrCoat 745; PowrCoat 940; PowrCoat 960; PowrCoat 975), fiind dotate cu motor electric gresat ce asigură funcţionarea în operaţii continue, cu tehnologie anti-condens. Se cunoaște faptul că motoarele gresate au o durată de viață mai îndelungată, sunt mai eficiente și mai silențioase. Pentru o mai uşoară manevrare, echipamentul a fost dotat cu roţi mari pneumatice şi un cârlig pentru a putea fi ridicat cu ajutorul unei macarale.

De asemenea, filtrul de mare capacitate previne pătrunderea impurităţilor ce ar putea înfunda duza, iar pistonul pompei este realizat din crom foarte rezistent ce îi conferă cilindrului o viață îndelungată. În plus, pistonul este creat special pentru a rezista la un dizolvant puternic în timp ce creează o peliculă ultra fină pentru o cursă constantă și cu o forță de frecare cât mai mică.

Sistemul brevetat de Titan “Aircare”

Toate pompele PowrCoat elimină condensul şi sunt dotate cu o scurgere a umezelii într-un compartiment special, oferind acces facil la filtrul de aer și la rezervorul de lubrifiant al pompei.

Acestea pot opera la presiuni maxime de până la 7.500 PSI şi necesită un volum de aer de 2,8 până la 3,9 mc/min.

Pot fi pulverizate materiale

Zinc anorganic – stratul protector constă dintr-o pulbere și lichid. Odată ce

acestea sunt amestecate are loc o reacție chimică, iar pentru că pulberea tinde să se stabilească, este necesară o presiune de 1.500 – 2.500 PSI pentru a împiedica pulberea să acopere pompa. Pentru acest tip de material se recomandă folosirea unui agitator și folosirea PowrCoat 940.

Grunduri – aceste materiale necesită o presiune de 2.000 – 4.000 PSI în funcție de nevoile de producție și aplicativitate. Debitul necesar este de 1,9 – 3,8 l/min. Se recomandă PowrCoat 730 – 940 – 960 (în funcție de lungimea furtunului și numărul de pistoane).

Silicon – stratul folosit pentru acoperișuri sau pentru alte aplicații de protecție, este necesar de 5.500 – 7.000 PSI. Debit necesar 2,8 – 7,6 l/min. Se recomandă PowrCoat 975.

Straturi poliuretanice (vopsele hidrofuge sau ignifuge) – acesta se umflă atunci când sunt expuse la foc pentru protecție pasivă. Pentru acest tip de material este necesară o presiune de 3.300 – 5.000 PSI. Se recomandă PowrCoat 745 sau 960 în funcție de lungimea furtunului. Straturile epoxice sunt cele mai comune straturi aplicate, de regulă se aplică cu o duză de 0.17” sau 0.19”. Se recomandă respectarea cerinţelor producătorilor acestui tip de material, grosimea stratului fiind direct influențată de mărimea duzei.

Acrilici pe bază de apă – acestea sunt folosite la beton cu rol protector și necesită o presiune scăzută. Se recomandă PowrCoat 730.

Compania Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Compania are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare. Importul, întreținerea și service-ul în România pentru marca Titan Tool este asigurat de compania Italia Star Com Due SRL, începând cu luna septembrie 2013.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro

About The Author