TEHNOLOGIA DE CONTROL DIGITAL A APARATELOR DE SUDURA

Cu ajutorul tehnologiei NFC pe bază de carduri, Lorch permite utilizatorului să introducă rapid parametrii de sudură necesari, dar oferă și o nouă abordare în ceea ce privește controlul de calitate. Lorch pune la dispoziție utilizatorilor o broșură cu un set de carduri care conțin cei mai importanți parametri de sudură pentru 23 cele mai frecvente procese de sudare utilizate. Tehnologia standardizată se aplică pentru a transfera parametrii la echipamentul de sudură. Atunci când această tehnologie se combină cu un sistem de management bine pus la punct, cardurile pot servi ca unealtă în procesul de asigurare a calității procesului de sudură.

Odată ce parametri specifici sarcinii de sudare s-au introdus în echipament, utilizatorul nu va putea suda decât în limitele tolerate, specificate de standard. Cea mai importantă proprietate de utilizare a tehnologiei de autentificare prin card NFC este reprezentată de faptul că există şase carduri de autentificare pentru fiecare nivel de acces, iar accesul deplin la dispozitiv şi controlul acţiunilor altor angajați se face prin cardul de ADMIN.

Accesul de administrator permite utilizatorilor să limiteze funcționalitatea MicorMIG folosind setările din meniul de service la următoarele niveluri:

– BLOCAT – blochează complet sudura și poate fi folosit și ca rol de anti-furt.

– ADMIN – cu ajutorul acestui cont se poate regla nivelul de „BLOCAT”, dar numai utilizând codul corect, deja stabilit.

– SUDOR ÎNCEPĂTOR, SUDOR AVANSAT – în aceste stadii dispozitivul este capabil să sudeze, dar numai în strictă conformitate cu parametrii introduși sau în funcție de caracteristicile de pe cardul JOB utilizat.

easy engineering - rywal text

Pentru companiile care operează în conformitate cu EN 1090 sau EN 3834 este necesar să se utilizeze fișele WPS, WPS WELDER BASIC sau WPS WELDER ADVANCED. Pe dispozitiv se setează manual parametrii în conformitate cu instrucțiunile WPS sau prin introducerea lor automată, cu ajutorul cardului NFC de tip „JOB” (sarcină de lucru).

Sudorul pornește echipamentul și se autentifică, de exemplu, cu ajutorul cardului WELDER BASIC WPS. Parametri de sudare se pot corecta doar cu +/- 10% față de instrucțiunile WPS standard. Nu se pot schimba parametri suplimentari, precum fluxul de pre-gaz, umplerea de crater sau curentul de început. Utilizarea cardurilor NFC asigură faptul că sudorii lucrează exclusiv în parametrii stabiliți de supraveghetor pentru fiecare schimb de lucru.

În afară de beneficiul de a memora sarcinile de sudare utilizate, setul de carduri permite utilizatorilor să creeze sarcini noi de sudare care să îndeplinească anumite cerințe specifice. Lorch oferă pentru acest scop, seturi de carduri de 10/25 buc. Memorarea sarcinilor specifice necesită proprietate de scriere NFC și un panou de tip ControlPro. Utilizatorii BasicPlus pot actualiza această versiune, îmbunătățind-o cu o opțiune mai avansată, fără nicio problemă. Datorită conceptului de operare inovativ de la Lorch, pentru orice sistem MicorMig se pot adăuga proprietăți suplimentare extrem de ușor.

 

Rywal RHC România

Brașov, Cal. Făgărașului nr. 59

Tel: 0368 100 127

Fax: 0368 100 128

romania@rywal.ro

www.rywal.ro