SISTEMELE BOSCH EBIKE IAU AVANT PE PIATA

Piața bicicletelor eBike a înregistrat o creștere suplimentară semnificativă în 2015. Se preconizează, în premieră, o vânzare de peste jumătate de milion de pedelec-uri în Germania. Unul dintre motoarele acestei creșteri de piață o reprezintă Bosch eBike Systems. O privire asupra magazinelor de biciclete și mopeduri arată: de la modelele confortabile cu cadru și modelele pentru utilizare zilnică până la modelele sport eMountain sau bicicletele practice eCargo, gama de biciclete eBiked este individuală și variată.

Pentru multe persoane, bicicleta eBike este mai mult decât un mijloc de a ajunge din punctul A în punctul B. „eBike devine din ce în ce mai mult un produs destinat vieții urbane”, declară Fleischer. „O tendință demnă de urmărit este utilizarea sportivă. Modelele electrice câștigă teren în prezent în rândurile cicliștilor montani.”

Electromobilitate de succes pe două roți

Bicicleta eBike are o mare însemnătate și la nivelul regulilor de trafic. „Bicicletele eBike reprezintă punctul de acces al mobilității eficiente, fără emisii”, afirmă Fleischer. Puterea acumulatorului ajută utilizatorii eBike să ajungă la destinațiile lor zilnice cu mai multă eficiență, mai economic şi într-o manieră ecologică mai sustenabilă. Cele 2,1 milioane de pedelec-uri de pe străzile Germaniei sunt dovada viabilității acestui concept. Potrivit celor mai recente estimări ale asociației de industrie ZIV, aproximativ 520.000 de pedelec-uri au fost vândute pe teritoriul Germaniei în 2015. În Europa, se estimează că vânzările de biciclete eBike se vor tripla până în 2023, în timp ce vânzările la nivel mondial sunt de aşteptat să crească cu aproximativ 27% în aceeaşi perioadă de timp (Studiul Risk Pulse 2015).

Piețele în creștere: Europa, America și Asia

Divizia Bosch eBike Systems și-a propus obiectivul de a consolida poziția pedelec-urilor pretutindeni în lume. Înființată ca un start-up în cadrul Grupului Bosch în 2009, Divizia Bosch eBike Systems este în prezent lider de piață în segmentul premium. „Suntem mândri de acest lucru. De asemenea, este o motivație majoră pentru viitoare proiecte. Suntem reprezentați pe piața Nord Americană și în Asia de către filialele noastre din 2014. Ne extindem activitățile în mod constant și continuăm să dezvoltăm componente și sistemul per ansamblu”, spune Fleischer. În România, Bosch produce în unitatea sa de producţie din Jucu, judeţul Cluj, componente electronice pentru unitatea centrală şi pentru bateria eBike.