PREMIERA MONDIALA A MODELULUI VOLKSWAGEN TRISTAR IN CADRUL IAA 2014

30 de ani de la primul studiu Syncro, Volkswagen Autovehicule Comerciale prezintă prototipul TRISTAR, o combinaţie inedită a tuturor calităţilor gamei actuale T. Capacitatea sa de a face faţă condiţiilor extreme de off-road, îmbinată cu posibilităţile flexibile de transport şi încărcare, fac ca TRISTAR să fie service-mobilul, transport-mobilul sau chiar surf-mobilul ideal, în funcţie de cerinţele clientului.

Cu ocazia Salonului Auto Internaţional IAA din acest an, Volkswagen Autovehicule Comerciale prezintă un concept cu legendarul nume TRISTAR. Robustul autovehicul cu platformă, stylingbar şi ampatament scurt dispune de tracţiune integrală cu diferenţial blocabil mecanic pe puntea spate şi gardă la sol mărită cu 30 mm. Corespunzător numelui, designerii au dezvoltat un limbaj al formelor ultra-precis, nou şi totuşi familiar: liniile ascuţite, farurile cu LED şi arhitectura modificată a întregii secţiuni frontale conferă studiului forţă şi lăţime. Planşa de bord aminteşte de cea a modelelor mai vechi ale Busului VW, prin prisma formei şi simplităţii funcţionale. Încărcătura poate fi distribuită pe două niveluri separate: sub platformă, pe care este depozitată deja roata robustă de rezervă, se găseşte un “sertar” spaţios şi protejat de apă şi praf. Interiorul dispune de scaune pentru şofer şi pasager, care pot fi rotite şi glisate, de o măsuţă de 20 de inch şi de cele mai moderne sisteme de video-conferinţă şi sonorizare, care transformă TRISTAR în spaţiul perfect pentru şedinţe.

vw text

Dr. Eckhard Scholz, preşedintele Consiliului de Administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, a declarat în cadrul premierei mondiale: “TRISTAR prezintă o combinaţie inedită a tuturor calităţilor gamei actuale T, subliniază potenţialul acesteia şi dovedeşte că aceasta este în continuare reperul în domeniu. TRISTAR îmbină astfel trecutul cu viitorul, la 30 de ani de la primul studiu Syncro, demonstrând know-how-ul mărcii în domeniul tracţiunii integrale, precum şi capacitatea de a face faţă provocărilor viitorului.”. “Noi luăm în serios cerinţele şi nevoile clienţilor noştri şi ne dezvoltăm ţintit bestseller-ul. Astfel, cu fiecare model nou, definim standardul segmentului.”, continua Dr. Eckhard Scholz.

Talentul polivalent pentru specialişti

Capacitatea sa de a face faţă condiţiilor extreme de off-road, îmbinată cu posibilităţile flexibile de transport şi încărcare, fac ca TRISTAR să fie un real atelier mobil, un birou high-tech mobil sau surf-mobilul ideal. Fiind sigur, de calitate superioară şi flexibil, noul Volkswagen TRISTAR este un instrument polivalent pentru fiecare utilizator, fie arhitect, echipă de filmare, expert de service, designer de grădini sau explorator.