Noile tehnologii intalnesc istoria

Sistemul automat de foraj Husqvarna este folosit în Franţa pentru a renova o cale ferată veche. Mai mult de 7.000 de găuri sunt necesare pentru a ţine şina în loc.

Echipamentele pentru foraj Husqvarna sunt folosite pentru a renova o cale ferată veche din Franţa. Calea ferată reuneşte micile oraşe Tournon şi Lamastre. Pe drum trece printr-un peisaj minunat cu poduri înalte, viaducte şi peste râul Rhône. Până la sfârşitul anilor 1960, calea ferată a fost utilizată pentru transportul de mărfuri. Acum este în curs de renovare şi va fi, printre altele, echipată cu un sistem de siguranţă pentru şine.

Contractantul este compania franceză Découpe Béton Armé, DBA. Datorită timpului scurt pe care îl au la dispoziţie, este necesar să se lucreze foarte eficient în fiecare fază a proiectului. Compania a ales

produse pentru foraj de la Husqvarna pentru a executa mai mult de 7.000 de găuri, acestea fiind necesare pentru a ţine şina în loc; standul de foraj DS 450, motorul pentru foraj DM 340 şi AD 10. De reţinut este faptul că nu este necesară munca fizică pentru a opera sistemul.

“Suntem foarte mulţumiţi de acest sistem automatic. Economisim foarte mult timp”, declară domnul Jean-Paul Brivet, Manager DBA.

“Operatorul poate sta confortabil ridicat atunci când foloseşte sistemul AD 10, fără a fi nevoit să se întoarcă. Cu o viteză de până la 3.2 m/min în ambele direcţii, sistemul nostru este foarte performant”, declară domnul Pascal Quignon, Sales Manager, Husqvarna Construction.

Sistemul a fost dezvoltat cu orientare clară spre utilizatori. Este simplu de montat şi de manevrat. Cu ajutorul unui reductor, operatorul controlează viteza, direcţia şi puterea. Sistemul ştie când capul de forare a penetrat materialul şi opreşte automat forarea. Are un design compact şi cântăreşte numai 3.6 kg. Terminarea proiectului este estimată la finele anului 2012.