Atlas Copco Construction Tools a lansat o nouă gamă de şlefuitoare de beton pentru specialişti în pardoseli şi firme de închirieri. Designul lor robust, operarea uşoară şi balansul foarte bun, asigură o şlefuire de înaltă clasă.

Noile şlefuitoare sunt integral mecanice şi sunt disponibile în două variante de mărime: BG740 de

1.880 mm şi BG910 de 336 mm. Ambele sunt echipate cu motoare robuste, aplasate astfel încât să permită o servisare rapidă. Modelul BG740 este echipat cu patru lame pe rotor. Un convertor de cuplu permite maşinii să se deplaseze mai rapid pe beton menţinându-şi acelaşi cuplu, economisind energie. Celălalt model – BG910, are un rotor cu diametrul mai mare şi este echipat cu cinci lame per rotor, furnizând acurateţe de şlefuire într-un timp de lucru redus.

Pentru lucrări mai mari, există un al treilea model din gamă, şi anume BG920 hidrostatic. Caracteristicile sale sunt: rezistenţa, puterea şi timpul rapid de răspuns. Designul robust, motorul diesel Kubota şi cutia de viteze pentru sarcini grele contribuie la o durată de viaţă mai mare şi la performanţe îmbunătăţite. Este echipat cu cinci lame pe fiecare rotor.