MIKASA – NOUA GAMA DE PLACI COMPACTOARE REVERSIBILE

Mikasa este principalul producător japonez de utilaje de mică mecanizare pentru construcții și unul dintre liderii mondiali pentru gama de compactare. Printre cele mai cunoscute utilaje produse se numără maiurile și plăcile compactoare uni-direcționale și reversibile. Utilajele sunt produse integral în Japonia, în fabrici dotate cu tehnologii de ultimă generație, respectând cele mai severe normele de calitate și siguranță.

Mikasa investește constant în centrul de cercetare astfel încât utilajele să poată fi constant îmbunătățite, conform culturii japoneze se acordă o foarte mare atenție la detalii iar, în combinație cu o echipă de ingineri calificați și experimentați, sunt produse utilaje de calitate.

Datorită efortului depus în realizarea utilajelor, numele Mikasa este recunoscut la nivel mondial și beneficiază de o rețea de distribuție pe întreg mapamondul, service-ul fiind asigurat de fiecare distribuitor în parte. În Romania compactoarele Mikasa sunt importate de compania Italia Star Com Due ce dispune de peste 50 de distribuitori la nivel național și service autorizat.

Anul acesta Mikasa a lansat o nouă gamă de utilaje, trei modele de plăci compactoare reversibile MVH 308, 408, 508 ce vin în echiparea standard dotate cu contor ce afișează turația motorului și timpul total de utilizare. Timpul de utilizare este foarte util pentru a avea o evidență ușoară și la îndemână a schimbului de ulei, totodată poate fi făcut și un calcul pentru suprafețele compactate în raport cu combustibilul consumat.

O alta caracteristică foarte importantă este afișajul gradului de compactare „Compas”. Monitorizând constant gradul de compactare, se evită treceri inutile peste un sol deja compactat, astfel economisind timp și combustibil. De asemenea în funcție de tipul de sol, precum solul argilos, cu o consistență mare de apă sau solid cum ar fi pietriș, sistemul indică un nivel maxim de compactare pentru fiecare în parte.

Una dintre problemele întâlnite până acum a fost uzarea prematură a ambreiajului deoarece maneta de accelerație permitea folosirea motorului la putere maximă, ambreiajul fiind încă în „funcțiune”. Noul model de manetă de accelerație are ambreiajul mult mai scurt, permițând folosirea motorului la putere maximă cu trecerea de la modul de funcționarea a motorului fără ca placa să bată la angrenarea plăcii mult mai rapid.

Utilajele din noua gamă de compactoare au o izolație fonică mai bună comparativ cu cea anterioară, astfel crescând confortul operatorului și a celor din jur.

Mânerul este acoperit cu un material aderent pentru a nu aluneca din mână în timpul utilizării. Acesta este fixat prin intermediul unui manșon din cauciuc pentru reducerea vibrațiilor transmise operatorului. Pe mâner sunt poziționate maneta de accelerație și maneta pentru schimbarea direcției de compactare (făcându-se hidraulic), iar dacă este poziționată pe mijloc, placa intră în modul ”stand by” adică motorul funcționează, dar nu mai angrenează placa. Modul de funcționare este intuitiv, se împinge maneta pentru a merge înainte și, pentru a merge înapoi, utilizatorul poate trage maneta spre el.

În noua gamă sunt disponibile 3 modele, fiecare putând fi echipate cu mai multe tipuri de motorizări.

MVH 308

Are o greutate de 300 kg ce poate fi dotată cu motor pe benzină Subaru EX 27 cu o putere de 8,9 cp sau Honda GX270 de 8,9 cp. În cazul în care se alege motorizare diesel, placa poate fi echipată cu motor Yanmar L70N6 cu 6,6 cp, răcire cu aer și demaraj electric inclus în echiparea standard sau Hatz 1B30 ce dezvoltă o putere de 9,0 cp, la o turație de 2500 rpm.

O altă îmbunătățire a acestui model este viteza de deplasare ce a fost crescută cu 15 – 20%.

MVH 408

Această placă are o greutate de 400 kg și poate fi echipată cu trei tipuri de motorizări, două pe motorină, iar una pe benzină. Motorul Honda GX390 este în patru timpi, răcit cu aer și are un consum de 3,7 l/h la o turație de 3.600 rpm. De asemenea, motorul diesel Yanmar L100 este răcit cu aer, are aspirație normală, capacitatea rezervorului de 4,7 litri și o putere de 8,3 cp. Cel de-al doilea tip de motor diesel este un Hatz 1B50 cu 11,4 cp.

Dimensiunile utilajului sunt de 1.570 mm lungime, 500 mm lățime și 1.030 mm înălțime.

MVH 508

Cu o greutate de 525 de kg, este echipată cu motor diesel Hatz 1D81 în patru timpi, răcit cu aer ce oferă o putere de 12 cp la o turație de 2500 rpm. Viteza de deplasare a fost îmbunătățită cu 10 – 15 %. Dimensiunile acestui utilaj sunt de 1.600 mm lungime, 650 mm lățime sau 800 mm dacă este echipată cu extensii și 1070 mm înălțime.

 

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro