Cu 570.000 de metri pătraţi, Bauma este cea mai mare expoziţie din lume dedicată utilajelor de construcţii. Kaeser Kompressoren va fi chiar în centrul acţiunii, prezentând cele mai noi produse şi soluţii de aer comprimat pentru nevoile industriei de construcţii. Firma din Coburg, furnizoare de sisteme de aer comprimat este, de asemenea, mândră să prezinte noul vârf al gamei sale de motocompresoare Mobilair.

Extinzând semnificativ gama de puteri a seriei de motocompresoare Mobilair de la Kaeser, M500-2 stabileşte un nou standard în clasa de cincizeci de metri cubi. „Inima” acestui motocompresor puternic şi adaptabil este un bloc de compresie uscată cu şurub, în două trepte, cu calităţi dovedite, care face din acest echipament alegerea perfectă pentru companiile de închirieri echipamente şi pentru multe alte aplicaţii. M 500-2 furnizează aer comprimat între 6,9 şi 10,3 bar, cu un debit între 38 m³/min (10,3 bar) şi 45,8 m³/min (6,9 bar). Uşor de transportat, M 500-2 este util în special în aplicaţii din mediile industriale, precum purjarea conductelor din rafinării sau furnizarea aerului comprimat pe durata lucrărilor de revizie sau restructurare a staţiei principale de aer comprimat.

Anduranţa este un alt punct forte al acestui “titan al aerului comprimat” datorită rezervorului său de combustibil de mare capacitate care permite funcţionarea continuă pe perioada a două schimburi, fără a fi nevoie de realimentare. De asemenea, funcţionare continuă este posibilă şi prin intermediul unui rezervor de combustibil extern.

M500-2 va fi expus pentru prima oară în standul Kaeser (Bauma 2013 – expoziţia în aer liber din Zona F7, Stand 708/15).

Cu câteva trepte mai jos pe scara debitelor se află un nou echipament, motocompresorul M 110 din seria compresoarelor mobile.

Acesta este primul sistem de clasă mijlocie care respectă directiva UE 2004/14/CE, etapa IIIB pentru emisiile de noxe, datorită motorului său Diesel Kubota echipat cu filtru de particule. Împreună cu aceste două compresoare, portofoliul Mobilair oferă acum cinci familii de motocompresoare care îndeplinesc noua directivă UE pentru emisii de noxe: o dovadă în plus a succesului firmei Kaeser Kompressoren atunci când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. Acesta este un avantaj la licitaţiile pentru proiecte guvernamentale de construcţii, deoarece acum se cere utilizarea de motoare diesel conforme cu Directiva III B pentru emisii de noxe.

Experţii care participă la Bauma se pot convinge vizitând standul Kaeser Kompressoren: firma Kaeser stabileşte standardele şi atunci când vine vorba de eficienţă energetică. Toate motocompresoarele cu capacităţi mai mari sunt echipate cu controlerul inovator al companiei, Sigma Control Mobile (SCM), care stabileşte cu precizie puterea livrată de motor pentru a satisface cererea de aer comprimat, ajutând utilizatorii să producă mai mult aer comprimat cu un consum mai mic de combustibil.

About The Author