ITALIA STAR lanseaza noi game de utilaje

Silviu Mustăţea

Începând cu luna Mai, Italia Star lansează noile game de utilaje produse în Italia de către două companii reprezentative în domeniul industrial – SILLA şi IHIMER. Gamele de produse ale companiei SILLA includ autobetoniere cu autoîncărcare şi betoniere – oleodinamice cu autoîncărcare, iar pentru IHIMER: game de mini şi midi excavatoare, încărcătoare frontale multifuncţionale şi dumpere.

Compania SILLA este renumită în întreaga lume pentru producţia utilajelor destinate transportului şi producţiei de beton dar şi pentru utilaje de prelucrarea fier-beton.

Autobasculantele cu auto-încărcare SILLA dispun de capacităţi de producţie între 4 şi 14 mc/oră, fiind dotate cu tracţiune 4×4 permanentă şi motorizare diesel. Maşinile au în componenţă şasiuri robuste şi articulate, fapt care permite deplasarea rapidă în zone restrânse de lucru. De asemenea, încărcarea se face deosebit de rapid datorită cupei acţionate hidraulic, utilajul beneficiind de propriul rezervor de apă, dotat cu sistem de pompare şi spălare cu presiune.

Betonierele și malaxoarele automatizate SILLA se găsesc în diverse variante de motorizări – electrice sau diesel. În varianta standard, utilajele sunt dotate cu bene de încărcare şi cu rezervor pentru apă. Pentru că au o capacitate de producţie mare, într-un timp rapid, aceste utilaje au fost denumite şi mini-staţii de betoane cu o mobilitate şi accesibilitate totală.

Compania produce şi maşini de prelucrare fier-beton, pentru îndoit, tăiat sau fasonat. Aceste echipamente sunt uşor de utilizat şi deosebit de practice în şantierele de construcţii civile sau industriale.

Compania SILLA se află într-o evoluție constantă a standardelor de calitate iar secretul succesului continuu se poate spune că este alcătuit din trei factori esenţiali: fiabilitatea, experienţa şi inventivitatea.

IHIMER este o companie cu renume din Italia, localizată în provincia Siena, care produce game de: mini-excavatoare, mini-încărcătoare, autobasculante cu şenile şi platforme aeriene cu şenile. De asemenea, IHMER are drepturi exclusive de distribuție în toată Europa pentru întreaga gamă de mini-excavatoare fabricate de IHI, în uzina Yokohama din Japonia. Acest lucru se datorează acordului de joint-venture, semnat în 2002 cu IHI Construction Machinery Limited, care este controlat de colosul japonez IHI Corporation și grupul italian IMER, un producător european important în domeniul utilajelor pentru producţia şi transportul betonului. De altfel, cele două companii au cooperat pe plan comercial și industrial încă din anul 1989.

IHI este recunoscută ca fiind prima companie din lume care a dezvoltat tehnologia Zero-Tail, în urmă cu aproximativ 20 de ani, tehnologie care a revoluţionat industria de terasamente. Această tehnologie asigură rotirea cadrului spate, în lățimea utilajului şi permite realizarea de săpături și încărcări în deplină siguranță, chiar și în spații închise.

IHI Corporation a fost fondată în urmă cu peste 150 de ani şi reprezintă una dintre companiile lider la nivel internațional în producţia echipamentelor pentru o gamă foarte variată de sectoare: energie, explorarea spațiului, motoare, protecția mediului, protecția civilă, materiale şi echipamente de manipulare, echipamente pentru construcţia podurilor metalice, utilaje de construcții, utilaje industriale, semi-conductori, echipamente pentru ecrane LCD, construcții navale și echipamente portuare.

IMER Group a fost înființată acum aproximativ 50 de ani. Compania producea malaxoare pentru beton, staţii de beton, platforme autopropulsate pentru lucrul la înălţime şi alte echipamente, dar şi utilaje folosite în industria construcțiilor. De-a lungul anilor, IMER a ajuns să se extindă pe plan mondial, creând rețele de vânzări în multe piețe externe, precum și filiale, subsidiare şi companii asociate în întreaga lume. La ora actuală, IMER Group are un mare potențial competitiv la nivel mondial și o gamă de produse capabilă să satisfacă toate cerințele asociate cu producerea, transportul și distribuția la nivel mondial.

Modelele de mini-excavatoare IHIMER, dotate cu tehnologie IHI, acoperă o gamă largă, cu o capacitate cuprinsă între 0,9 şi 8 tone. Gama de încărcătoare este disponibilă în două versiuni: cu roți sau şenile, având capacități de încărcare şi funcționare pornind de la 300 la 1.100 kg. Utilajele sunt indispensabile pentru manipularea materialelor de pe şantiere sau în baze de producţie, datorită multitudinii de atașamente disponibile și aplicațiilor variate.

Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din România. Are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu, iar a doua divizie, este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare.

 

Italiastar Com Due SRL

Autostrada Bucuresti-Pitesti Km.13,2

Loc.Chiajna – Ilfov

TEL. 021.433.03.27

FAX. 021.433.03.26

info@italiastar.ro; www.italiastar.ro