Schneider Electric România îl numeşte în funcţia de Vicepreşedinte al Diviziei Energie pe Ionuţ Farcaş, specialist cu o experienţă vastă în servicii suport pentru business şi în domeniul furnizării energiei electrice. Această divizie a fost coordonată până în prezent de Florentina Totth, care a devenit, în luna februarie a acestui an, Preşedintele companiei.

Înainte de a se alătura echipei Schneider Electric, Ionuţ Farcaş a lucrat, timp de opt ani, pentru compania Enel, în cadrul căreia a ocupat mai multe funcţii, cu responsabilităţi atât în domeniul reglementării, cât şi în marketing, sourcing şi vânzări de energie, achiziţii, planificare şi implementare de proiecte etc. Astfel, în perioada 2006-2007, Ionuţ Farcaş a ocupat poziţia de Executive Commercial Assistant în cadrul Enel România, fiind numit ulterior responsabil al Departamentului de Reglementare Enel Energie şi Enel Energie Muntenia (2007-2009), Director de Vânzări Enel Energie şi Enel Enegie Muntenia (2010-2012), Project Management Officer (PMO) Global Business Services în cadrul One Company Project, pentru Enel Spa Rome (2011-2012) şi Head of Romania Service Area & Director Enel Servicii Comune (2012-2014). Anterior, şi-a început cariera ca inginer tehnic comercial la Chorus M&D, distribuitor de echipamente electrice (2004-2006).

 

EDIT

„Schneider Electric este una dintre cele mai mari companii din domeniul energiei, cu o ofertă impresionantă de echipamente, soluţii integrate şi tehnologii inovatoare la nivel mondial. De asemenea, Schneider Electric are în România o echipă dedicată şi ambiţioasă, care a obţinut rezultate remarcabile până în prezent şi cu care sunt nerăbdător să colaborez pentru a continua aceste performanţe şi a depăşi obiectivele de creştere ale companiei,” a declarat Ionuţ Farcaş, noul Vicepreşedinte al Diviziei Energie în cadrul Schneider Electric România şi Republica Moldova.

În noua funcţie, Ionuţ Farcaş va coordona activităţile echipei din Divizia Energy, responsabilă de furnizarea de produse, echipamente şi soluţii de distribuţie a energiei electrice. Funcţia de Vicepreşedinte al Diviziei Energie a fost deţinută de Florentina Totth, până la 1 februarie 2014, când a fost numită Preşedintele companiei, însă aceasta a rămas coordonatorul interimar al diviziei până la aducerea lui Ionuţ Farcaş.