Ihimer este o companie de renume, specializată în producția și comercializarea de mini-excavatoare, mini-încărcătoare şi autobasculante cu şenile. A fost fondată în urmă cu 12 ani, printr-un acord joint-venture între IHI Construction Machinery Limited, care este controlată de către colosul japonez IHI Corporation și IMER Group, un producător italian fruntaș în echipamente şi utilaje pentru industria construcțiilor. Acest acord a fost semnat după o perioadă de cooperare comercială și industrială încă din anul 1989. IHIMER are drepturi exclusive de distribuție în Europa pentru întreaga gamă de mini-excavatoare fabricate de IHI, în uzina Yokohama din Japonia.

În acest an, compania Ihimer lansează producția de excavatoare din noua serie V4 cu tehnologie japoneză, din care prototipurile au fost prezentate pentru prima dată în lume la Expoziția Bauma din Munchen, din aprilie 2013.

Mini-excavatoarele din noua generație 27 V4 au o greutate de operare de 2.555 kg şi se remarcă prin performanțe excelente, stabilitate și confort. Utilajele sunt disponibile cu mai multe versiuni de cabine şi dispun de inovații tehnologice precum noul motor IHI S773-C, care produce 18 CP la 2.400 rpm și un sistem hidraulic cu zgomot redus de înaltă eficiență, cu un consum scăzut de carburant și emisii reduse.

De asemenea, caracteristicile remarcabile includ o poziție de lucru ergonomică, joystick-uri şi pedale de control asistate hidraulic fiind incluse în echiparea standard. Circuitul hidraulic auxiliar standard poate include 2 – 4 conexiuni auxiliare opționale.

În plus, sistemul de direcţie al braţului seriei 27V4 este extrem de compact, oferind o rază minimă de rotire de 2.030 mm. Lăţimea minimă de acces a utilajului este de 1550 mm. Acest lucru face ca mini-excavatoarele să fie ideale pentru lucrul în spații restrânse, în care manevrabilitatea este primordială.

Mai mult de atât, adâncimea de săpare maximă este de 2.440 mm, iar forța de săpare ajunge la 21.0 kN, asigurând astfel un nivel de performanță egal cu cel al unuia cu o greutate operaţională mult mai mare. O atenție deosebită a fost acordată întreținerii și accesibilității componentelor, în timp ce noile piese din cauciuc reduc vibrațiile și asigură durabilitatea, crescând confortul operatorului. IHI este recunoscută ca fiind prima companie din lume care a dezvoltat tehnologia Zero-Tail, în urmă cu aproximativ 20 de ani, tehnologie care a revoluţionat industria de terasamente. Această tehnologie asigură rotirea cadrului spate, în lățimea utilajului şi permite realizarea de săpături și încărcări în deplină siguranță, chiar și în spații închise.

Compania își reafirmă poziția ca fiind unul dintre liderii în sectorul echipamentelor de construcții, fiind în mod constant atentă la inovarea și siguranța operatorilor. Ihimer a fost, de asemenea, printre companiile selectate la premiul Intermat pentru inovaţie, în anul 2012.

IHI Corporation a fost fondată în urmă cu peste 150 de ani şi reprezintă una dintre companiile lider la nivel internațional în producţia echipamentelor pentru o gamă foarte variată de sectoare: energie, explorarea spațiului, motoare, protecția mediului, protecția civilă, materiale şi echipamente de manipulare, echipamente pentru construcţia podurilor metalice, utilaje de construcții, utilaje industriale, semi-conductori, echipamente pentru ecrane LCD, construcții navale și echipamente portuare.

IMER Group a fost înființată acum aproximativ 50 de ani. Compania produce malaxoare pentru beton, staţii de beton, platforme autopropulsate pentru lucrul la înălţime şi alte echipamente, dar şi utilaje folosite în industria construcțiilor. De-a lungul anilor, IMER a ajuns să se extindă pe plan mondial, creând rețele de vânzări în multe piețe externe, precum și filiale, subsidiare şi companii asociate în întreaga lume. La ora actuală, IMER Group are un mare potențial competitiv la nivel mondial și o gamă de produse capabilă să satisfacă toate cerințele asociate cu producerea, transportul și distribuția la nivel mondial.

Modelele de mini-excavatoare IHIMER, dotate cu tehnologie IHI, acoperă o gamă largă, cu o capacitate cuprinsă între 0,9 şi 8 tone. Gama de încărcătoare este disponibilă în două versiuni: cu roți sau şenile, având capacități de încărcare şi funcționare pornind de la 300 la 1.100 kg. Utilajele sunt indispensabile pentru manipularea materialelor de pe şantiere sau în baze de producţie, datorită multitudinii de atașamente disponibile și aplicațiilor variate.

În Romania importatorul oficial pentru excavatoarele Ihimer, dar şi gama de utilaje pentru mică mecanizare, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi a echipamentelor pentru lucrul la înălţime marca Imer este Italia Star. Excavatoarele pot fi livrate pe bază de comandă în 21 de zile, la nivel naţional în peste 40 de reprezentanţe disponibile. La achiziționarea utilajului se asigură punerea în funcţiune şi instructaj pentru operatori. Garanţia standard a utilajelor este de 1 an, beneficiarul putând opta pentru o extindere a garanţiei de până la 3 ani, în baza unui contract de service / întreţinere în perioada de garanţie.

About The Author