EUROSPORT DA STARTUL CELEI MAI LUNGI CURSE DE CICLISM DIN LUME ALATURI DE STRAVA

Turul Franţei este gata de start, iar Eurosport, canal care oferă ample transmisiuni în direct din cadrul competiţiilor de ciclism, dar şi cele mai importante evenimente sportive, lansează “Turul Eurosport”. Cicliştii din Europa* se pot înscrie pe www.eurosport-tour.com.

Eurosport foloseşte platforma Strava pentru a crea propriul Mare Tur, iar cicliştii au pedalat deja împreună o distanţă egală cu şase tururi în jurul globului. Aplicaţia este disponibilă deja, iar cicliştii trebuie doar să o descarce, să se înscrie în Turul Eurosport şi să pornească la drum pe bicicletă.

700 de ciclişti se luptă deja pentru cele mai importante premii. Competiţia se încheie pe 15 septembrie şi este împărţită pe trei categorii:

  • Kilometri parcurşi: pentru cea mai lungă distanţă totală parcursă
  • Căţărare: cel mai bun rezultat obţinut în etapele de munte
  • Cea mai bună cursă: pentru cea mai lungă distanţă parcursă într-o singură cursă

Premiile sunt extraordinare – oportunităţi precum cea de a parcurge legendara secţiune de pavate de la Paris-Roubaix Challenge în vinerea dinaintea cursei alături de Juan Antonio Flecha, ambasadorul Turului Eurosport şi câştigătorul unei etape din Turul Franţei. Cursa va fi filmată şi transmisă pe Eurosport, câştigătorul trăind experienţa unui adevărat star. Un alt învingător va avea şansa să meargă în maşina oficială a echipei Saxo-Tinkoff într-una din etapele Turului Spaniei la ciclism, bucurându-se astfel de culisele renumitului Mare Tur. Printre celelalte premii se numără şi o bicicletă Greg Lemond Washoe oferită de triplul câştigător al Turului Franţei.

Juan Antonio Flecha a declarat: “Înscrieţi-vă pe www.eurosport-tour.com şi luaţi parte la cea mai lungă cursă ciclistă a planetei. Puteţi câştiga premii minunate. Mai mult decât atât, competiţia este un exemplu fantastic al spiritului acestei comunităţi, pe care îl admirăm la acest sport. Paris-Roubaix Challenge va fi o experienţă dificilă, dar mă voi asigura că nu este epuizantă.”

Turul Eurosport vine în întâmpinarea Turului Franţei, care va fi transmis pe Eurosport. Aceasta este una dintre competiţiile reprezentative ale canalului, care difuzează numeroase evenimente cicliste, printre care se numără toate Marile Tururi şi cele mai importante curse clasice, cu un total de 1.800 de ore de ciclism planificate în Europa în 2015.

Strava dezvăluie potenţialul unei comunităţi mondiale de sportivi. Aplicaţiile Strava pe mobil şi online conectează, motivează şi inspiră pasionaţii de alergat şi de ciclism de-a lungul întregii lor experienţe, de la explorat şi aventură, până la antrenament şi competiţie. Concepute de sportivi, pentru sportivi, aplicaţiile Strava reunesc milioane de oameni din toată lumea prin intermediul sportului de care sunt pasionaţi.