DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL VA REALIZA UN DOCUMENTAR DESPRE ZBORUL AIRASIA 8501

Discovery Networks International anunță producția documentarului Terror in the skies: AirAsia and Beyond, despre evenimentele tragice în care a fost implicat zborul AirAsia 8501, pe 28 decembrie 2014. Programul va fi difuzat în premieră în această vară pe Discovery Channel, în peste 220 de țări, inclusiv în România, și este realizat de ITN Productions.

Aeronava companiei AirAsia, având la bord 155 de pasageri și 7 membri ai echipajului, a dispărut într-o furtună, la 40 de minute după ce decolase din Indonezia către Singapore. A fost finalul celui mai cumplit an din ultimul deceniu, din punct de vedere al accidentelor aviatice.

Comparând această tragedie cu alte evenimente aviatice petrecute recent, precum cele în care au fost implicate zborul 447 al companiei Air France și zborul 370 al Malaysia Airlines, documentarul va evalua impactul pe care fenomenele meteo tot mai severe îl au asupra industriei aviatice. De asemenea, este explorată ipoteza că tehnologiile aviației moderne îi fac pe piloți să depindă prea mult de sistemele automatizate, generând astfel o încărcătură prea mare de informații în situații critice.

În premieră absolută, secvențe de animație digitală vor detalia datele radar din ultimele momente ale zborului, în timp ce meteorologi de reputație internațională vor examina datele meteo din ziua accidentului pentru a studia efectele furtunii asupra unuia dintre cele mai sigure avioane din lume, Airbus A320. Apelând la o aeronavă ușoară, comandată de un pilot de încercări cu multă experiență, materialul va prezenta consecințele unei pierderi de viteză înregistrate în aer, demonstrând că o astfel de situație ar fi putut deveni un factor decisiv în ultimele momente ale zborului 8501.

De asemenea, programul va include interviuri în exclusivitate cu experți în domeniu, dar și cu persoane apropiate celor implicați în accident, precum și cu reprezentantul legal al familiilor victimelor.

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter @DiscoveryRo.