DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL ANUNTA NOI PROGRAME

Pentru a marca începutul Festivalului Internațional de Televiziune de la Edinburgh, ediția 2015, Phil Craig, Executive Vice President și Chief Creative Officer, Discovery Networks International, a prezentat mai multe programe noi, ce vor fi difuzate pe canalele Discovery în 2015 și 2016, în peste 220 de țări.

”Discovery Networks International pregătește o grilă de programe nouă și dinamică, motiv pentru care am decis să străbatem întreaga lume în căutarea unor povești și personaje care să rezoneze cu publicul nostru internațional. Știința populară, care îi provoacă pe telespectatori să își pună întrebări neobișnuite, aventurile în aer liber, frumusețea și dinamismul portului Sydney, cele mai incitante sub-culturi turbo și miracolul concepției sunt câteva dintre subiectele ce confirmă din nou promisiunea Discovery de a satisface curiozitatea telespectatorilor față de lumea înconjurătoare. Aceste programe sunt pline de energie, inovatoare și foarte captivante,“ a spus Phil Craig.  

Noua grilă coordonată de Phil Craig include programe precum:

Driving Wild (primăvară 2016)

Timp de 10 ani, Marc ‘Elvis’ Priestley a călătorit prin toată lumea ca mecanic de Formula 1 pentru McLaren Racing. Și-a folosit experiența și talentul pentru a lucra la cele mai puternice, mai scumpe și mai bine realizate mașini de pe planetă și a fost numărul 1 în echipa de la boxe când McLaren a obținut victoria în Campionatul Mondial din 2008. Acum, el își propune să înfrunte o altă provocare de talie mondială, dar complet diferită. Driving Wild este o combinație de aventură și tehnologie, în care Elvis se întoarce la origini și face o incursiune extraordinară în diverse culturi auto din toată lumea. Rolul lui nu va fi însă cel de simplu spectator. Bazându-se pe experiența personală din F1, dar și pe priceperea și ingeniozitatea lui, Priestley va lucra cu diverse companii auto, în încercarea de a aduce modificări uimitoare unor vehicule pe care le va pregăti pentru o probă de viteză în condiții extrem de dure. Colindând peste tot, din colțuri izolate ale lumii până în metropole aglomerate, seria Driving Wild îl urmărește pe Elvis muncind cot la cot cu diverși fani auto, în atelierele și garajele lor, pentru a-i ajuta să realizeze mașini pregătite să facă față unor provocări unice pe patru roți. Driving Wild, o serie turbo în 6 părți a câte 60 de minute, produsă pentru Discovery Networks International de către Dragonfly, este comandată de Elizabeth McIntyre; Liz Brach este producător executiv, iar Marion Haberman, producător. Clare Mottershead este producătorul executiv pentru Dragonfly.

 text1

Question Everything (primăvară 2016)

Pregătiți-vă să puneți la îndoială tot ce știați până acum! În domeniul științei, răspunsurile unor întrebări foarte simple pot avea implicații profunde și fiecare nou răspuns ne duce mai departe spre o lume plină de informații fascinante. În această serie, fizicianul Dr. Derek Muller este în căutarea răspunsurilor pentru anumite întrebări care aparent nu au soluție. Question Everything apelează la experimente explozive, cascadorii bizare în stradă și infografice uluitoare, care traduc numerele în concepte vizuale pentru a crea lumi pe care doar am visat că le vom vedea vreodată. Ca să răspundă la aceste întrebări ”fără răspuns”, Muller va dezvălui informații concrete, relevante pentru viața noastră de zi cu zi, de la felul în care funcționează planeta, până la mecanismele prin care luăm decizii. În final, vom vedea că până și cele mai dificile întrebări științifice își pot găsi răspunsuri. Question Everything, o serie pop-science în 6 părți a câte 60 de minute, produsă pentru Discovery Networks International de Essential Media and Entertainment, este comandată de Elizabeth McIntyre; Liz Brach este producător executiv, iar Marion Haberman producător. Alan Erson și Chris Hilton sunt producătorii executivi pentru Essential Media and Entertainment.

Free Ride (primăvară 2016) 

Poți să străbați lumea bazându-te doar pe ingeniozitatea ta și pe bunătatea unor necunoscuți? Rob Greenfield este de părere că da. Aventurier, expert în tehnici de supraviețuire și pasionat de ecologie, el este pe cale să pornească într-o călătorie impresionantă, cu un plan foarte îndrăzneț: să traverseze America de Sud fără niciun ban. Împreună cu el va călători regizorul James Levelle care va imortaliza fiecare pas. Rob este hotărât să-și ducă proiectul la bun sfârșit, indiferent dacă asta presupune să facă un troc pentru a obține un pat într-o favelă din Brazilia, să petreacă o noapte sub cerul liber în Amazon, să își plătească mâncarea spălând vasele într-un local pierdut sau să facă autostopul. Confruntându-se cu bariera de limbă, conflicte culturale, furtuni violente, arșițe cumplite sau reliefuri dificile, va putea Rob să-i convingă pe diverși necunoscuți să-i dea o mână de ajutor, ca să izbândească în ceea ce și-a propus? Free Ride este o călătorie în necunoscut, o experiență dură, dar plină de forță. Free Ride, o serie de aventuri în 6 părți a câte 60 de minute, este produsă pentru Discovery Networks International de Raw TV și comandată de Elizabeth McIntyre; Liz Brach este producător executiv, iar Marion Haberman producător. Sam Maynard și Rebecca North sunt producătorii executivi pentru Raw TV.

Sydney Harbour Uncovered (toamnă 2016)

Cel mai mare port natural de pe glob este impresionant nu doar prin mărime, ci și ca simbol, aflându-se pe primele locuri în listele cu destinații de vacanță. Sydney Harbour Uncovered este o serie-documentar fără precedent, care invită telespectatorii să descopere culisele celui mai mare port natural din lume, alternând povești ale unor personaje remarcabile cu imagini spectaculoase și tehnici de filmare excepționale. Portul Sydney atrage peste 40 de milioane de vizitatori în fiecare an, fiind un adevărat mamut logistic pentru cei care se ocupă de buna lui funcționare. Programul prezintă momente de tensiune și triumf trăite zilnic de cei care numesc acest port ”biroul” lor și se confruntă cu de toate, de la evenimente importante, care aduc milioane de oameni pe chei, până la fenomene meteo dramatice, care amenință să închidă complet portul. Însă nimic din toate acestea nu ar fi cu putință fără forța și responsabilitatea care apasă pe umerii unuia dintre personajele cele mai importante din program, Phil Holliday, căpitanul portului. Prezentând unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, seria este o combinație de imagini spectaculoase și povești dinamice, cu personaje reale. Sydney Harbour Uncovered, un documentar de observație în 6 părți a câte 60 de minute, produs pentru Discovery Networks International de WTFN, este comandat de Helen Hawken, producătorul executiv fiind Tom Gorham. Shaun Gilmartin este producătorul executiv pentru WTFN.

aerial view of boats on harbour for australia day 1999, sydney, nsw

First Heartbeat (toamnă 2015)

Acest documentar urmărește povestea emoționanță a unui cuplu britanic care s-a străduit să treacă peste câteva sarcini pierdute, ca să poată aduce pe lume un bebeluș sănătos. În această emisiune plină de emoții, Lisa și David nu se tem să abordeze subiectul tabu al pierderilor de sarcină, împărtășind publicului povestea despre cum au depășit trauma a cinci sarcini pierdute și despre tratamentul controversat care i-a ajutat să aibă o familie completă. Documentarul începe când Lisa, producătoare și prezentatoare TV, este în spital, ținându-și în brațe băiețelul abia născut, al doilea copil al cuplului. Derulăm apoi timpul înapoi, urmărind povestea celor doi părinți până în acel moment – cu teste de sarcină, lacrimi, diverse tratamente și succesul din final. First Hearbeat, un documentar special de 60 de minute produs pentru Discovery Networks International de October Films, este comandat de Sarah Thornton, cu Mark Procter ca producător executiv. Pentru October Films, producători executivi sunt Matt Robins, Adam Bullmore și Ruth Pitt. Anunțat inițial ca un program comandat pentru Marea Britanie, First Heartbeat a devenit un proiect internațional

Sarcini bizare 2 (primăvară 2016)

Această serie de mare succes revine, urmărind sarcini complet neobișnuite, ce au avut loc în condiții extreme. Emisiunea urmărește mai multe viitoare mămici curajoase care, pe lângă faptul că își așteaptă copiii având parte de toate bucuriile și surprizele firești pentru orice sarcină, se confruntă și cu diverse obstacole mai puțin obișnuite, cum ar fi dizabilități personale, probleme medicale sau stiluri de viață extreme. Programul Sarcini bizare le înmânează camera de filmat chiar viitoarelor mame, care prezintă personal realitățile de zi cu zi ale acestor sarcini neobișnuite, din primele zile de sarcină până la naștere și apoi la primele zile alături de bebeluși, conturând povești extraordinare despre evenimente dramatice și pregătiri febrile pentru sosirea pe lume a unor noi vieți. Al doilea sezon din Sarcini bizare, o serie în 6 părți a câte 60 de minute produsă pentru Discovery Networks International de Curve Media, este comandat de Sarah Thornton, avându-i pe Charlotte Reid și Mark Procter ca producători executivi. Rob Carey este producătorul executiv, iar Rachael Barnes este producătorul seriei pentru Curve Media.