DISCOVERY CHANNEL A ACHIZIȚIONAT DREPTURILE DE DIFUZARE A DOCUMENTARULUI RACING EXTINCTION

Discovery Channel anunţă achiziția drepturilor de difuzare la nivel internațional a documentarului Racing Extinction, semnat de regizorul premiat cu Oscar, Louie Psihoyos, după premiera mondială care a avut loc în cadrul Festivalului de Film Sundance 2015.

Discovery Channel va prezenta în premieră în toamna acestui an Racing Extinction în 220 de țări din întreaga lume, inclusiv în România. În plus, documentarul va fi proiectat în cinematografele din 10 state, inclusiv în SUA, și în cadrul unor evenimente speciale.

Urmăriţi trailerul oficial al documentarului Racing Extinction aici.

“Trăim un moment istoric, deoarece telespectatorii din peste 220 de țări vor putea urmări documentarul Racing Extinction, o producție uimitoare, care militează pentru conservarea planetei ca mediu stabil pentru noi toți”, a declarat Fisher Stevens, producător.

“Racing Extinction este un program absolut fascinant, realizat de unii dintre cei mai buni “povestitori” ai noștri. Sperăm ca prin prin forța brandului Discovery, care aduce această premieră la nivel mondial, să stârnim interesul global și să inițiem o mișcare menită să contribuie la salvarea speciilor aflate pe cale de dispariție”, a comentat Rich Ross, Președintele Discovery Channel SUA.

În documentarul Racing Extinction, regizorul Louie Psihoyo, alături de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar “The Cove” (Golful), adună un grup de artiști și activiști pentru protecția mediului într-o nouă operațiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să dezvăluie lumea ascunsă a speciilor în pericol de dispariție și lupta pentru protejarea lor. Străbătând tot globul pentru a se infiltra pe cele mai periculoase piețe negre și apelând la tehnologii performante pentru a urmări legătura dintre emisiile de carbon și dispariția anumitor specii, documentarul surprinde în premieră absolută imagini uluitoare, care vor schimba cu adevărat modul în care privim lumea.

Racing Extinction face parte dintr-o campanie mai amplă, în plină desfășurare, care îndeamnă populația să colaboreze pentru a reduce nivelul emisiilor de carbon și a preveni astfel dispariția unor specii. Antreprenorul Paul Gardner Allen, prin intermediul companiei Vulcan Productions, a dezvoltat si implementat această campanie, o inițiativă educațională, precum și metode de măsurare a impactului.

text

“Campania își propune să aducă în fața micilor ecrane un număr cât mai mare de telespectatori pe care să îi inspire să treacă la fapte, urmând exemplele prezentate. Avem obiective îndrăznețe, însă știm că echipa noastră este susținută de forța Discovery Channel la nivel mondial și asta mă face încrezător. Sunt încântat să lucrez cu toți cei implicați în acest proiect. Este un vis împlinit pentru orice regizor de documentare”, a declarat Louie Psihoyos, regizor.

“Mesajul filmului lui Louie Psihoyos, Racing Extinction, este extrem de important pentru supraviețuirea speciilor. Este un film pe care ar trebui să-l vadă fiecare locuitor al planetei”, a spus John Hoffman, Executive Vice President, Documentaries and Specials, Discovery Channel.

“Suntem încântați că Discovery Channel va difuza documentarul Racing Extinction. Astfel, un număr foarte mare de telespectatori din întreaga lume îl vor putea urmări, sprijinind astfel derularea campaniei. Punând acest documentar la dispoziția publicului său, Discovery va informa și va educa oamenii despre fenomenul de dispariție în masă a unor specii. Ajungând pe scena media globală, filmul va inspira publicul din întreaga lume să treacă la fapte, stabilind o legătură puternică între om și natură”, a declarat Carole Tomko, General Manager and Creative Director, Vulcan Productions.

Schimbarea climei și creșterea nivelului de aciditate a apei oceanelor au un impact uriaș asupra speciilor de pe tot globul. Prin intermediul Discovery Channel, putem aduce acest film în prim-plan, oferind oamenilor o șansă de a schimba situația speciilor în pericol de dispariție”, a declarat Olivia Ahnemann, producător.

“Lansarea documentarului Racing Extinction și difuzarea lui în întreaga lume reprezintă un vis împlinit. Astfel, putem practic să mobilizăm întreaga planetă pentru abordarea acestor aspecte, iar oamenii pot să coopereze pentru a avea un mediu înconjurător sănătos”, a declarat Dieter Paulmann, producător executiv și fondator al Fundației Marine Okeanos.

Contractul a fost negociat de John Sloss de la Cinetic Media, în numele realizatorilor filmului, cu John Hoffman, Executive Vice President of Documentaries and Specials, Discovery Channel.