Die intelligenten Paletten bieten eine Reihe von Vorteilen für Kunden: Kosten durch nicht genutzte, abhanden gekommene oder gestohlene Paletten reduzieren sich. Auch können Unterbrechungen in der Kühlkette oder entstandener Schaden nachgewiesen werden. The smart pallets offer a series of benefits for customers: Costs as a result of unused, lost or stolen pallets are reduced. Interruptions in the cold chain or any loss incurred can also be demonstrated.

CEA MAI SEMNIFICATIVA INOVATIE DIN ULTIMII 50 DE ANI PE PIATA PALETILOR PENTRU APROVIZIONARE: REZISTENTA SPORITA DATORITA ELASTOCOAT® C

Colaborarea dintre Ahrma Holding, B.V., companie olandeză de logistică ce deservește clienți din industria alimentară, farma și retail, și BASF va duce în curând la lansarea unui concept inovator de paleți pentru transport și depozitare. Acest nou palet este extrem de rezistent datorită acoperirii cu Ellastocoat C (un poliuretan special), are o greutate cu 25% mai scăzută decât paleții obișnuiți, este mult mai stabil și poate fi scanat și localizat, toate acestea oferindu-i o durată de viață de 10 ani. În plus, componentele individuale ale paleților pot fi demontate și înlocuite, toate aceste aspecte fiind menite să contribuie la cost-eficiența paleților.

Cu ajutorul transponderului care este integrat în paleți și al software-ului de la Ahrma – Supply Chain Big Data (sistemul SCBD) – compania este în măsură să înregistreze nu doar poziția și mișcarea paleților, ci și stadiul lor de încărcare, temperatura mediului ambiant și oricare cădere sau lovire a paleților. Acesta oferă o serie de beneficii și cost-eficiență netă pentru clienți: înseamnă că paleții neutilizați pot fi localizați și folosiți optim. Costurile generate de paleți nefolosiți, pierduți sau furați sunt reduse. Întreruperile în lanțul logistic sau orice pierdere suferită pot fi, de asemenea, demonstrate și îmbunătățite în mod corespunzător. Paleții rămân proprietatea Ahrma și sunt împrumutați clienților în funcție de necesități.

Durabilitate

Contribuția BASF: sistemul de pulverizare Elastocoat C izolează suprafețele retractabile în mod eficient, rapid și în mod permanent, asigurând o protecție optimă împotriva apei, murdăriei, infestării microbiene și abraziunii. Acest lucru mărește durabilitatea paleților și poate ajuta, de asemenea, la protejarea bunurilor depozitate pe acestea.

“Nu au existat inovații în industria de paleți de mai mult de cincizeci de ani. Soluția noastră este să închiriem paleți inteligenți reutilizabili în condiții atractive”, explică Erik de Bokx, CEO al Ahrma Holding, B.V.” Sistemul de pulverizare Elastocoat C PU de la BASF contribuie la acest lucru prin acoperirea continuă și rapidă datorită procesului automatizat”.

În plus, datorită acoperirii paleților, aceștia pot fi curățați și, prin urmare, reutilizați rapid. Acesta este un atribut deosebit de important, în special pentru clienții din industria alimentară, a băuturilor și sectorului farmaceutic. Elastocoat C este rezistent la fisuri și substanțe chimice, flexibil și rezistent la uzură. Este rezistent la temperaturi scăzute, se întărește repede după aplicare și oferă o suprafață de bază non-alunecare care face ca sarcina să fie și mai sigură.

“Cooperarea cu Ahrma este rezultatul lucrului în echipă de succes. Primul contact a apărut prin intermediul colegilor noștri din Olanda, apoi BASF a lucrat îndeaproape cu Ahrma pentru a veni cu o soluție personalizată”, spune Gorm Carsting, Sales Team Leader, BASF Performance Materials Europe.

Șabloanele MDF Greenpanel® pentru paleți sunt furnizate de compania B.V. Makers. Conceptul de panouri MDF cu aplicare de Elastocoat poate fi utilizat în mod flexibil și este, de asemenea, utilizat în construcția de stand-uri la târguri expoziționale, de exemplu, ca un panou de pardoseală cu o formă adaptată în mod adecvat.

 

www.basf.ro