Tractor spraying soybean field at spring

BOSCH TRANSFERA TEHNOLOGII DE LA VEHICULE LA AGRICULTURA

Odată cu fermierii care utilizează senzori pentru a determina momentul perfect pentru recoltare, care consultă aplicații pentru măsurarea temperaturii solului și conduc tractoare automate de-a lungul câmpului, piața pentru tehnologia agricolă este în creștere în întreaga lume. De asemenea este un domeniu avantajos pentru Bosch. De la sisteme motopropulsoare pentru tractoare și soluții hidraulice pentru mașini agricole, la produse conectate pentru agricultură inteligentă, compania transferă tehnologia auto către agricultură și, ca urmare, generează deja vânzări în valoare de 1 miliard de euro.

În plus, această afacere este pregătită să-și continue creșterea. Până la mijlocul deceniului următor, Bosch plănuiește să dubleze vânzările tehnologiilor pentru agricultură. “Bosch poate face mai mult decât vehicule și șurubelnițe fără fir. Aducem înalta tehnologie în ferme, deschizând o piață care valorează miliarde” afirmă Dr. Markus Heyn, membru al Consiliului de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Afacerea Bosch privind tehnologia agricolă este în creștere

O soluție pentru recolte mai mari și o eficacitate sporită pe câmp este conectivitatea. Studiile arată că piața pentru agricultură digitală este pregătită să crească în întreaga lume de la 3.5 miliarde de euro azi la 6 miliarde de euro. Agricultura inteligentă și conectivitatea agriculturii trimit fermele în viitor – și propulsează noi tehnologii la Bosch. “Prin interconectarea lucrurilor și sistemul Bosch IoT Cloud, transformăm fermele în ferme digitale,” afirmă Heyn. Mai sunt foarte puține companii, în afară de Bosch, care dețin software-ul, tehnologia de senzori și expertiza serviciilor necesare. De la conectivitatea câmpului la mașini, soluțiile Bosch sprijină fermierii în activitatea lor zilnică și contribuie la optimizarea recoltelor sau la creșterea eficienței proceselor de operare.

Pulverizare și economisire

Bosch nu doar ușurează activitatea fermierilor și îi ajută să își sporească recoltele, ci compania contribuie și la transformarea agriculturii într-una mai ecologică, prin tehnologie. Ca parte a parteneriatului de cercetare cu Bayer, Bosch dezvoltă o tehnologie inteligentă de pulverizare. Utilizând senzori cu cameră, poate face diferența între recolte și buruieni și să țintească buruienile cu pesticide – cu viteza fulgerului, într-un proces unic. “Pulverizarea inteligentă curăță în mod sustenabil câmpurile de buruieni. Acest lucru asigură recoltele în timp ce minimizează impactul asupra mediului,” afirmă Heyn.

Expertiza sistemului Bosch face mașinile agricole mai eficiente și ușor de folosit. Smart Cab (Cabina Inteligentă), pe care Bosch a co-dezvoltat-o în calitate de membru al grupului conceptului CAB, transformă vehiculele agricole în centre de comandă conectate pe câmp. Toate componentele – vehicule, camere și drone – pot interacționa una cu cealaltă în cabina inteligentă. Prin intermediul cloud, dronele cu cameră trimit imagini detaliate ale stării recoltelor la cabina inteligentă, iar operatorii pot primi avertizări de la camera de recunoaștere a obiectelor, cu privire la obstacole vii precum căprioare. Utilizând un magazin de caracteristici, utilizatorii vehiculelor pot descărca anumite funcții, pe calea aerului, direct în mașină. În acest mod, duzele pot fi ajustate în funcție de starea vremii și de starea solului, de exemplu.