În 2013, GLM 100 Professional C a fost prima soluție cu laser de la Bosch pentru a face o sarcină importantă uşor de folosit pentru profesioniști, prin conectarea instrumentului cu o aplicație care să le permită dimensionarea și documentația. Bosch a dezvoltat sistemul în continuare, în prezent existând aplicația GLM dedicată planurilor pentru etajare, fiind disponibilă pentru tablete și PC-uri.

Noua aplicaţie oferă conectivitate prin măsură cu laser via Bluetooth, fiind concepută pentru utilizarea cu GLM 100 C Professional dar și tabletă sau PC-uri. De asemenea, pot fi create noi planuri, verificate planurile existente și trimise prin e-mail. GLM Professional este uşor de utilizat datorită unei funcţii de navigare clar aranjate şi a funcţiilor uşor de înţeles. Aplicaţia poate fi găsită în Google Play şi Apple Store fiind gratuită.

Profesioniștii și arhitecții pot folosi aplicația pentru a desena rapid și ușor planuri de etaj în format digital pe o scară de la 01:50 în loc de a folosi creionul şi hârtia. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizată pentru a importa planurile existente şi pentru a verifica dacă planurile sunt corecte. Rezultatele de lucru pot fi salvate în format PDF și trimise direct de la locul de lucru prin e-mail. Prin urmare, planul aplicației pentru etaj GLM face toate informațiile necesare disponibile imediat oricând și oriunde.

Fluxurile de lucru sunt optimizate prin conexiunea via Bluetooth. Datele sunt sincronizate între aplicație și GLM 100 Professional C prin intermediul interfeței Bluetooth integrată în soluţia cu laser. Prin urmare, rezultatele de măsurare pot fi transferate rapid și ușor spre o tabletă sau un PC și prelucrate cu ajutorul funcțiilor versatile ale aplicaţiei. GLM Professional C elimină riscul de erori rezultate din transferul manual. Digitalizarea planurilor pentru podea permite datelor de proiect ce rezultă să fie capturate rapid, dar, în acelaşi timp, permite și un schimb de informații mai ușor care salvează colegii, șefii şi contractorii de timp prețios. Aplicaţia Plan GLM pentru etajare este pe deplin funcțională, fără o conexiune la programul GLM 100 Professional C.

Aplicația este construită pentru planuri până la A0. Este ușor de folosit și foarte clar aranjată. De exemplu, funcția integrată pentru navigație arată poziția curentă în plan în orice moment, aceasta fiind de ajutor în editarea planurilor pentru etaj de dimensiuni mari sau complexe.

About The Author