ZWCAD DISTRIBUTION a fost înfiinţată ca răspuns al unei pieţe în creştere. ZWCAD + este un software CAD rescris complet din punct de vedere al platformei de programare odată cu versiunea 2012 +. Acesta aduce multe îmbunătăţiri faţă de ediţiile precedente, stabilitatea şi viteza de lucru fiind doar două dintre acestea.

Orice companie din industrie are nevoi specifice de proiectare, iar noul ZWCAD + Pro vine cu un API mult schimbat ce permite folosirea de aplicaţii specifice fiecărei industrii în parte. Câteva aplicaţii ce se regăsesc în portofoliul companiei sunt: Addcad pentru arhitectură, CADprofi pentru electrice, mecanică, HVAC şi instalaţii, TopoLT şi ProfLT pentru topografie.

Numărul licenţelor vândute în Romania este în creştere, misiunea companiei fiind de a face noul ZWCAD cât mai cunoscut şi de a-i determina pe cei ce sunt în căutarea unei soluţii CAD să descarce şi să testeze soft-ul. La achiziţionare se oferă şi consultanţă de specialitate, clienţii fiind îndrumaţi către soluţii personalizate în funcţie de nevoile reale ale acestora în materie de proiectare.

În România se întâmpină o problemă destul de mare, din punct de vedere al ratei pirateriei. La momentul actual existând un estimat de 64%, rămânând astfel în jur de 36% din companii care deţin licenţe. Este o piaţă relativ mare şi în creştere în care se poate vorbi de două faze, înainte şi după anul 2008. În prezent, profilul clientului este următorul: se doreşte un soft eficient atât din punct de vedere economic cât şi al consumului de resurse care să acopere toate task-urile avute de utilizatori.

„Pentru anul 2014 estimăm o creştere substanţială a vânzărilor, iar dacă ne vom face bine treaba şi softul va fi promovat astfel încât să fie perceput la nivelul său real, atunci perspectivele vor fi pozitive. Îmi place să cred că vor fi numeroase surprize plăcute în viitor legat de evoluţia ZWCAD-ului” declară Niculae Ion, General Manager ZWCAD DISTRIBUTION.

Pentru mai multe informaţii legate de produsele ZWSOFT, echipa Easy Engineering a stat de vorbă cu unul dintre utilizatorii soft-ului ELENA IORDACHE, Civil Engineer la Optimatic Solutions SRL din Ploieşti – o companie de proiectare, inginerie şi consultanţă cu activitate preponderent în domeniul petrolier, cu acoperire în toate specializările proces, conducte, automatizare, electric, civile, incendiu şi studii de risc.

Easy Engineering: De când colaboraţi cu ZWCAD DISTRIBUTION?

Elena Iordache: De aproximativ şase luni colaborăm cu ZWCAD. Mai exact, din octombrie 2013.

E.E: De ce aţi ales să lucraţi cu ZWCAD?

E.I: S-a făcut o analiză. Softul ZWCAD este printre soft-urile care sunt pe piaţă la momentul actual şi, în urma unor analize s-a ales ZWCAD din mai multe considerente: financiar, costurile sunt mult mai mici faţă de alte programe de acest fel şi din punct de vedere al compatibilităţii cu alte soft-uri de proiectare. Acesta este unul dintre lucrurile principale motive care ne-au făcut să optăm pentru ZWCAD. Având o compatibilitate foarte bună, a stat în picioare. Au fost testate mai multe programe, dar am rămas la ZWCAD. Am ajuns la părerea că acesta se apropie cel mai mult de nevoile noastre.

E.E: A fost nevoie de acomodare sau training pentru program?

E.I: Nu a trebuit să ne acomodam pentru că are o interfaţă asemănătoare cu programul în care am lucrat anterior. Nu am întâmpinat nicio problemă. De asemenea, are o interfaţă foarte prietenoasă şi se deschide şi foarte rapid. Am testat şi programe care mergeau foarte greu şi dura foarte mult încărcarea imaginilor.

E.E: Ce lucrări aţi executat cu acest software?

E.I: Am avut execuţii pe diferite specialităţi, începând de la execuţii mecanice, civile, electrice. Se fac pictograme, diagrame, scheme de instrumente şi sunt desene care nu necesită foarte multă muncă, resurse grafice sau lucruri de acest gen. Am lucrat şi în 3D cu ZWCAD iar rezultatele au fost foarte bune.

E.E: Sunteţi mulţumiţi de partea de after-sales?

E.I: Da, din acest punct de vedere nu am avut probleme. Dacă se întâmplă să avem vreo urgenţă, ni se răspunde prompt şi la fel de repede suntem ajutaţi şi în rezolvarea problemelor.

E.E: Există o funcţie a programului interesantă pe care nu o au alte programe?

E.I: Sunt, însă noi încă nu am avut ocazia să le testam, precum un sistem care te ajută să înregistrezi comenzi vocale şi o funcţie specială de salvare în cloud.

 

ZWCAD Distribution SRL

Liviu Rebreanu Street, No. 13, N2, Room 149

031774, Bucharest

M: 0722.567.417

T: 031.425.0094

F: 031.425.0093

E: niculae.ion@zwcad-distrib.ro

W: www.zwcad-distrib.ro; www.addcad.ro

About The Author