Crearea de produse inovative necesită cunoștințe aprofundate de execuție a proiectului, iar inginerii proiectanți care pot prevedea evoluția acestuia sunt mai eficienți, inovatori și se bucură de succes. Cu soluția integrată de analiză SOLIDWORKS Simulation 3D CAD, puteți simula intuitiv, cu precizie și eficient din punct de vedere al costurilor modul în care va funcționa un produs, permițându-vă să dimensionați exact și să optimizați proiectele, reducând în același timp prototiparea și procesele de testare consumatoare de timp. Simularea SOLIDWORKS vă permite să rezolvați cu acuratețe probleme complexe de analiză, ajutându-vă să depășiți provocările legate de timp, buget și calitate.

Despre cum acuratețea simulării aduce beneficii dezvoltării de produs

A dezvolta produse de succes necesită inovație, fiabilitate și rapiditate. În calitate de inginer proiectant, nu trebuie să îndepliniți doar cerințele legate de aspect, compatibilitate și funcționalitate, ci să elaborați, de asemenea, proiecte de produse unice, fiabile, care se pot fabrica mai rapid și la un cost mai mic. Pentru a atinge aceste obiective, trebuie să adunați în cel mai scurt timp posibil cât mai multe informații despre cum va funcționa proiectul dvs. în condiții reale de operare, fără a recurge la runde costisitoare și consumatoare de timp de testare a prototipului fizic sau la simulări externalizate.

Cu soluția integrată SOLIDWORKS Simulation, puteți rula simulări exacte FEA (Finite Element Analysis) chiar în cadrul software-ului SOLIDWORKS CAD, obținând astfel acces rapid la rezultatele analizei structurale încă de la începutul procesului de dezvoltare cum ar fi nivelul de tensionare, deformarea, durata de viață a produsului etc. Având aceste informații vitale, puteți lua decizii importante în ceea ce privește proiectarea care vă vor ajuta să creați produse inovative, să reduceți prototiparea, să accelerați timpul până la lansarea pe piață, să optimizați consumul de materiale, să eliminați incertitudinile legate de design, să minimizați problema referitoare la performanța în teren, să reduceți solicitările de garanție și retururile și să creșteți profitabilitatea.

Cu o interfață de utilizare intuitivă, soluții puternice și capacități extinse de analiză, SOLIDWORKS Simulation vă oferă o soluție integrată de analiză a proiectului, care nu numai că este mai rapidă și mai ușor de utilizat, ci este și la fel de exactă ca orice alt ansamblu de simulare.

finite element analysis – 3D Illustration

Cât de precis simulează FEA realitatea?

În general, sistemele FEA utilizează metoda de calcul cu element finit, o tehnică de discretizare numerică pentru aproximarea valorilor rezultate din problemele de calcul la limită din ecuațiile diferențiale ce guvernează fizica și ingineria. Modelul este reprezentat prin discretizarea geometriei – transformarea geometriei într-un mesh de elemente. Deoarece sistemele FEA, indiferent de pachet, se bazează pe metoda de calcul cu element finit, soluțiile lor vor fi întotdeauna o aproximare – suficientă pentru a oferi acuratețea necesară luării de decizii importante de proiectare, dar nu vor reflecta niciodată perfect realitatea – și includ o eroare de discretizare.

Soluțiile FEA utilizează algoritmi de calcul pentru a genera ecuații diferențiale pentru fiecare componentă din geometria proiectării, constrângeri, proprietăți ale materialelor și sarcini. Apoi convertesc ecuațiile diferențiale în ecuații matriceale pentru fiecare element în parte, pentru a genera o ecuație matriceală globală a modelului.

Acest lucru se rezolvă, în general, utilizând solverul direct-sparse sau solverul iterativ: solverul direct-sparse folosește metoda eliminării Gaussiene pentru a rezolva ecuația matricei globale; solverii iterativi folosesc metoda descompunerii domeniului.

Fundamentele matematice ale FEA presupun ca inginerii să aplice cu precizie sarcini și condiții limită pentru a se apropia cât mai mult de răspunsul real. Deoarece FEA reprezintă o aproximare apropiată de realitate a performanțelor de proiectare, simularea cât mai exactă a realității necesită ca problema supusă analizei să fie configurată corect. Adevărata întrebare cu privire la cât de precis simulează FEA realitatea este: cât de precis trebuie să fii? În majoritatea cazurilor, a fi în limita a ± 5% oferă o perspectivă suficient de bună pentru a lua decizii corecte de proiectare.

Ce anume se poate simula?

Tehhnologia de simulare cu element finit FEA (Finite Element Analysis) și a dinamicii fluidelor CFD (Computational Fluid Dynamics) vă permite să utilizați modelarea matematică computerizată pentru a aproxima și simula fenomenele complexe ale universului fizic, inclusiv structura, transferul de căldură, fluxul de fluide și comportamentele dinamice.

SOLIDWORKS Simulation: ACCURATEȚE + INTUITIVITATE= PUTERE

Soluțiile SOLIDWORKS Simulation au cel mai mare potențial de îmbunătățire a procesului de dezvoltare de produs datorită combinației lor unice de ușurință în utilizare, viteză, precizie și putere. Cu software-ul SOLIDWORKS Simulation, aveți acces la o gamă versatilă de capabilități de analiză – inclusiv solver, mesh și instrumente de comunicare a rezultatelor – direct din mediul de modelare SOLIDWORKS CAD.

Profitați de acuratețea SOLIDWORKS Simulation pentru a stimula inovația

A avea o viziune despre cum un proiect va funcționa în mediul său real de operare este un fapt ce vă poate ajuta să creați produse inovatoare într-un mod mai rentabil și mai eficient. Cu SOLIDWORKS Simulation, puteți efectua o serie de analize pentru a obține informații exacte despre performanța proiectelor dvs. direct din SOLIDWORKS CAD și, astfel, să evitați rundele îndelungate și costisitoare de prototipare.

Utilizarea SOLIDWORKS Simulation vă va permite să creșteți productivitatea, să controlați costurile, să eliminați problemele de fabricație, să minimizați problemele de performanță, să creșteți încrederea în proiectare și să colaborați mai eficient. Puteți utiliza rezultatele precise ale SOLIDWORKS Simulation pentru a lua decizii importante de proiectare ce duc la produse inovatoare și de o calitate superioară, într-un timp mai scurt și cu costuri reduse.

Pentru mai multe informaţii şi o cotaţie de preţ pentru SOLIDWORKS Simulation contactaţi VEGRA INFO, reseller autorizat al soluţiilor SOLIDWORKS în România.

SOLIDWORKS este un pachet software CAD/CAE, produs de Dassault Systèmes, companie 3DEXPERIENCE, subsidiară a Dassault Group, cu sediul central în Vélizy-Villacoublay, Franța. SOLIDWORKS este preferat de mai mult de 1,5 milioane de utilizatori de toate dimensiunile, în toate industriile, în mai mult de 140 de țări și de peste 24.000 de instituţii de învăţământ din întreaga lume.